Lägenhets-update

Min lägenhet


Som ni vet så la jag och Max ut våra lägenheter i september.
Bostadsmarknaden just nu är väldigt påfrestande och jag var inte alls beredd på det. Nu är det tydligen väldigt vanligt att man behöver lägga ut sin lägenhet 2-3 gånger innan den säljs. Men när väl rätt spekulanter ser den så kan det bli en ganska het budgivning. Vägen dit kan dröja 1-12 månader och det är inget konstigt med det.

Exempelvis så var vi sugna på att köpa en lägenhet i Vasastan men vi drog oss ur för vi bestämde oss för att sälja våra först. De tog bort lägenheten en 3:e gång från hemnet. Nyligen la de ut den igen och helt plötsligt budades den upp 500.000 kr ifrån det bud vi skulle fått köpa den för. Den hade legat ute sedan i april och PANG så såldes den för ett galet högt pris.

Vi ska fortfarande sälja och kommer lägga ut de om 1-2 veckor igen. Men vi har ju ingen stress alls utan vi var bara sugna på att gå in i bostadsmarknaden tillsammans. Köpa något, renovera det och skapa ett hem ihop. Men vet ni vad, jag kommer inte gråta om lägenheterna inte säljs för vi har det faktiskt väldigt bra i Max lägenhet. Allt detta kom ju väldigt spontant för oss båda så det var nästan lite bra att få denna tid till att låta allt sjunka in. Att vi faktiskt ska köpa något ihop! Det är stort.

Vi tar det som det kommer och bostadsmarknaden ser väldigt annorlunda ut just nu ifrån när jag köpte min. Då hann man knappt gå på visning innan lägenheterna var sålda. Nu tar det mycket längre tid med budgivningar och många verkar ha problem med att få lån hos banken.

Nåväl, det var en liten update det.


Max lägenhet

Gillar

Kommentarer

Erika
Erika,
Vi är ju tyvärr påväg mot en lågkonjunktur också, vilket också kan vara en anledning att det tar lite längre tid än för något år sedan. bostadsmarknaden går ju verkligen uppochned och det är inget konstigt med det och heller ingen anledning att oroa sig. Som du säger ska ju rätt spekulanter dyka upp, precis som att ni ska hitta er perfect match. Det ska ju vara en matchning åt alla håll. Jag vet precis hur det är, men med lite tålamod kommer allt vara sålt och er drömlägis köpt. Håller tummarna för er!! 😘
beattriicee
beattriicee,
Wow, båda lägenheterna är sjukt snygga!! 😍nouw.com/beattriicee
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229