Intervju med hunden Selma

Nu har Selma gått och blivit 1.5 år och det har efterfrågats ett inlägg om henne. Så tänkte att Selma får svara på lite frågor om sig själv. hehe. Det blir mysigt.Hur gammal är du?

Jag är just nu 1.5 år gammal.

Hur gammal känner du dig?

Det kommer fram folk på gatan till mig varje dag som frågar om jag är valp. Men nej, jag är ju stor tjej nu! Jag älskar dock att leka men går bra i koppel och struntar i hundar vi går förbi på gatan. Det gjorde jag inte för ett år sedan direkt...

Så du har varit trotsig?...

Ja kanske lite. En period älskade jag att utmana mammas öde. Bita sönder lite sladdar o äta på allt jag såg på gatan.

Har det blivit bättre nu?

Jag tror det. Men mamma har lärt sig hur hon hanterar mig nu. Hon aktiverar mig mycket mer och tar längre promenader varje dag.Hur ser en vanlig dag ut i ditt liv Selma?

Det beror ju på om det är helg eller inte. Men på veckodagarna så vaknar jag till alarmet klockan 07.45. Då går vi ut på en 1h promenad minst. Sedan blir det hem för frukost och sedan brukar jag vila någon timme eller två. Sedan lunchpromenad, då brukar mamma släppa mig i hundgården så att jag får leka av mig. Efter det så kanske jag följer med mamma på något möte, eller så vilar jag hemma själv. FF! Jag gillar att bara mysa runt hemma och leka med mina leksaker. Eller leka med mamma. På kvällen blir dinner sedan kvällspromenad runt 21. Sedan läggdags!

Är du en stadshund eller föredrar du det lugna landet-livet?

Hm... Jag är ju uppväxt i Stockholm. Jag tycker det är kul med alla människor och inga ljud gör mig speciellt rädd. Men inget slår en sommar på mormor & morfars landställe på Västkusten. Få hänga med familjen där och kunna springa fritt i trädgården.Dina tre bästa egenskaper?

Omtänksam - jag tar alltid hand om hundarna i hundparken som känns lite ledsna. Sedan märker jag alltid om mamma är ledsen. Då lägger jag mitt huvud mot hennes nacke och försöker få henne glad igen.

Kärleksfull - det bästa jag vet är att sprida kärlek! Mitt motto i livet är att jag ska kunna göra vem som helst glad. Sedan är jag besatt av närhet... Det bästa jag vet är att ligga i någons knä. Det spelar ingen roll om det är en främling, bara det är en gosig famn.

Snabblärd - Jag sätter en ny övning direkt. Bara belöningen är god.

Oj du låter fantastisk. Men har du någon dålig egenskap då?...

Det har väl alla... Men jag har inte så många hehe. Men kanske att jag utnyttjar mammas snällhet och är kräsen med maten. För jag vet att om jag matstrejkar lägger hon något gott i min mat. Så, jag är väl lite busig trots allt.

Hur är det i din familj, tar dina föräldrar hand om dig lika mycket?

Jag kallar faktiskt Max min "plats-pappa", för jag har bara en riktig förälder. Min mamma. Det är hon som äger mig och gör allt för mig. Men min plast-pappa tar hand om mig, för att underlätta för mamma ibland. Men jag vet att han också älskar mig jätte jätte mycket. Max har lärt mig mycket här i livet. Han har gjort att jag blivit väldigt lydig. Mamma har gjort mig kärleksfull. Jag och mamma är ett team, det är vi som sitter ihop.

Vad ser du mest fram emot just nu?

Tills augusti! För då flyttar min moster hit till Stockholm och då kommer vi kunna umgås varje dag.Vad äter du för foder?

Jag är ju lite kräsen med maten som sagt och var allergisk mot kycklingen i mitt förra foder. Så nu äter jag Brit - Salmon & Potato. Det är jätte gott faktiskt och bra för min päls och mina tänder. Sedan får jag en dentastick per dag också.

Hur många gånger om dagen äter du?

Beror på. Men oftast 2 gånger om dagen!

Vad är det bästa du vet?

När jag får gosa med mamma i sängen. Men jag får ju inte vara i sängen... Men hon och jag har en hemlis. Ibland får jag komma upp när Max gått till jobbet. Men bara ibland. När jag är nyduschad och ren. Eller när han är bortrest.

Gulligaste med dig?

När jag precis somnat. Då drömmer jag. Och låter gulligt.


Gillar

Kommentarer

Linnealiebig
Linnealiebig,
Sååå söt 🤩
nouw.com/linnealiebig
BakatAvRebecca
BakatAvRebecca,
Detta var det gulligaste jag läst på länge!! 😍
nouw.com/bakatavrebecca
Johannagrahn
Johannagrahn,
Åh lilla Selma <3
nouw.com/johannagrahn
Två Månadslöner,
MarbellaTanten
MarbellaTanten,
Urgullig liten vovve 😊
nouw.com/marbellatanten
Jozzie
Jozzie,
Åh vilken kul idé! Vad söt hon är 🥰
nouw.com/jozzie
Natalie,
Hahaha, men lägg av vad gulligt <3
mobilbazaren.se/
Amanda
,
Hej! Hur märkte du att selma var känslig mot kyckling? Är i samma sits där jag tror att min hund är känslig.. men vet inte för vad... :/
elinskoglund
elinskoglund ,
Hon spydde rätt så regelbundet. Och kunde upp hela sin måltid. Så efter x antal besök hos läkaren utan att få ngt direkt svar gick jag till djurbutiken och frågade om allergivänligt foder. Men dem sa att vi skulle testa och utesluta kyckling och välja ett foder med "få" inredienser. Och nu har hon knappt spytt en enda gång sedan vi bytte foder - så jag antar bara det!
nouw.com/elinskoglund
charlottahagg
charlottahagg,
Hon är såååå söt!!! 😃
nouw.com/charlottahagg
klara,
Kom på att tänka på när någon kom fram och frågade mig hur många månader min tolvåriga hund var, haha!
st.rich-port.se/