Grym skidåkning i Zermatt

Innehåller affiliate-länkar


Tjabba från två goa och glada tjejer i alperna. Nej men, jag tror inte ni förstår vilken underbar dag vi har haft. Igår var liftarna stängda hela förmiddagen men vi åkte på eftermiddagen - så vi var lagom taggade imorse. Vi är här med Langley så vissa dagar åker vi i grupp (såklart frivilligt men vi älskar det) och idag skulle vi åka över till Zermatt.


Idag var det den finaste dagen hittills på resan. Strålande sol. Innan vi hade åkt upp till toppen tyckte vi att det kändes varmt ute. Något vi fick ångra starkt senare på dagen haha. Min jacka kommer ifrån Colmar och byxor från JLindeberg (här klick).Helt helt magisk åkning i Zermatt. Långa, breda och folktomma backar. Jag ska alltid åka till alperna vecka 5. Det är verkligen folktomt! Det enda negativa är att det är så satans kallt. Närmare bestämt -25 på toppen. Känns som att jag har frostskador i ansiktet efter idag.


Så mysigt att åka i en liten grupp. Man blir som en familj typ! Jag hade inte alls räknat med detta. Men det är så kul att ha med en guide som kan systemet och alla bra backar. Henrik som är vår "guide" är grym på att visa runt! Nåväl. Efter ett par timmars åkande var det dags för lunch och att värma sig i solen.


Första aperolen på resan. Klassiska alp-drinken tycker jag!


Sen åkte vi lite mer.


Min Malin! Så kul att hon kör skidor igen. När hon säsongade i Chamonix & jag hälsa på så åkte hon snowboard. Tycker det är som roligast när man kör samma.


Inte så tråkigt att sitta i dessa kabinliftar med tanke på att utsikten är så satans fin.


Jag har med mig två par skidor hit som är helt nya. Igår testade jag mina K2 skidor och jag älskar dem så jag körde på de idag också. De är mycket mer lättåkta än mina andra. Så otroligt lekfulla och jag känner verkligen att jag "vågar" med dessa skidor. Känner mig på topp i backen och vågar verkligen ta farten och de djupa svängarna. De är sjukt lätta också i vikt, vilket är härligt. Men tar ändå bra i isigt underlag.

K2 har gjort ett samarbete med Bröstcancerförbundet denna vinter med en kampanj som heter #ÅKROSA. Enligt forskning är det nämligen bevisat att ett aktivt liv kan förminska risken att få cancer. Jag älskar att åka skidor för man tränar samtidigt som det är väldigt roligt. Jag kan ju knappt röra mig efter 3 dagars åkning nu liksom.


Vid 16-tiden blev det afterskii. Eller vi avnjöt en kaffe+baileys. Eftersom att vi bor i backen så måste vi alltid hinna med sista liften 16.30.


Min Trace! Vi har så sjukt kul tillsammans och jag älskar att vi har skidåkningen ihop. Vi har ju känt varandra sedan vi var 5 år gamla och åkt mycket skidor ihop genom åren.


Och jag är så JÄVLA kär. Längtar så otroligt mycket tills han ska hämta upp mig på flygplatsen på lördag! Men ja, helst hade jag bara velat förflytta honom hit. För älskar att vara i denna miljö. Men igår va han gullig och bokade en resa till en skidort för oss under alla hjärtans dag (eller den helgen). Så mysigt vi ska ha det <3


Sedan höll vi på att missa sista liften för vi hade det så trevligt. Fick seriöst åka i rekortfart ner till byn & liften upp som tar oss till vårt hotell. Annars hade vi fått åka en dyr snöskoter haha.

Vi har ikväll ätit middag och druckit ett glas gott vin. Sedan avslutade vi kvällen med 30 minuter spa i vanlig ordning. Nu ska vi sova för vi är helt paj! Imorgon fyller jag 24 år och det ska bli kul.

PUSS!

Gillar

Kommentarer

ellenholmberg
ellenholmberg,
Men åh så härligt det ser ut!!😍nouw.com/ellenholmberg
monikahogberg3
monikahogberg3,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229