6 karriärstips du måste se!

Det är många som är trötta på att läsa bloggar som bara skriver om när dom är på topp i karriären och istället vill läsa om vägen dit. Jag tänkte därför börja ge er lite mer tips om hur man tar sig framåt i arbetslivet och bygger upp en lovande karriär, stegvis!

1. Ansträng dig och var inte rädd för att verka jobbig.
Något som jag alltid bärt med mig under mina år i yrkeslivet är att anstränga mig. Om jag verkligen velat ha ett jobb så har jag ringt dit varje dag om de inte ringt upp, jag har mailat, smsat osv. Jag har helt enkelt gjort allt för att dom ska komma ihåg mitt namn. Det har lett till att jag har fått alla jobb jag sökt. De som anställer vill ha någon som verkligen brinner för jobbet & som visar framfötterna. Jag har flera av mina bekanta som inte vågar söka jobb för att det känns jobbigt att vara så framåt, men kom igen - alla har vart där någon gång! Vad är det värsta som kan hända?

2. Var bestämd
Jag har jobbat sedan jag var 16 år och haft flera olika jobb. Jag har tidigare vart bland chefer som är otroligt bestämda och sänker sina anställda. Kastar skit på dom men när det egentligen är dom själva som inte kan sköta sitt jobb. I alla dessa lägen har jag lärt mig att vara bestämd och stå upp för min åsikt. Visst, det hade kunnat leda till att jag tappade jobbet (som jag dock inte gjort) men samtidigt hade jag aldrig kunnat stanna på en arbetsplats där man ständigt blir missbehandlad och dåligt bemött. Så stå upp för dig själv och det kommer göra att du utvecklas som person. Du kommer att bli starkare och våga mer i arbetslivet! Det gäller att ta för sig.

3. Svälj din stolthet
Samtidigt som jag lärt mig att stå upp för mig själv så har jag även fått lära mig att svälja min stolthet. Tyvärr så har man inte alltid rätt och ibland får man lära sig att tänka över sin åsikt 3-4 gånger. Det är otroligt viktigt att kunna resonera moget och se situationen ifrån flera synvinklar. Har lärt mig så otroligt mycket genom denna punkt!

4. Lägg i en extra växel
Bevisa för din chef att du har det lilla extra. Om du ska vara klar med något på måndag, var klar redan på fredag. Ligg alltid ett steg före och visa att du kan klara av vad som helst. Fake it til you make it!

5. Maxa ditt CV
Ut i arbetslivet med dig! Jag tror inte på att man bara kan skaffa sig en utbildning och tro att man kommer få en lovande karriär. I dagens samhälle handlar det om att komma ut i arbetslivet och även låta livet vara ens skola, inte bara skolböckerna. Så jobba på sommaren, på helgerna och på loven när alla andra latar sig. Det kommer du tjäna på i längden!

6. Bygg upp ett namn
Kontakter betyder väldigt mycket idag och därför ska du skaffa dig det. Ut och mingla och bygg upp ett varumärke. Återigen, få folk att komma ihåg ditt namn. Bjud på dig själv, var unik och visa att du är arbetssam. Ta för dig i olika situationer och ibland kan man få frågan på ett vanligt jobbevent "Så, vad gör dig unik?". Var snabb på att svara och var säker på din sak.

Tyckte ni detta var kul? Kan isåfall fortsätta köra lite karriärstips varje vecka. Detta tycker jag verkligen är "basic" tips men SÅ otroligt viktigt för att lyckas i arbetslivet!

Gillar

Kommentarer

Veronica ,
Otroligt nyttiga tips! Sådant här vill jag gärna läsa mer om.
musicismyboyfriend.spotlife.se
ninnisfamilylife
ninnisfamilylife,
Fina tips tack 😊
nouw.com/ninnisfamilylife
Mathildalindblad
Mathildalindblad,
Jätteroliga tips:)) flera såna här inlägg!
nouw.com/mathildalindblad
hannahidaalicia
hannahidaalicia,
Jättebra tips!! Fortsätt med detta 😊
nouw.com/hannahidaalicia
Immagic
Immagic,
Så grymma tips! Blev jätteinspirerad på att ta tag i allt nu! 😊
nouw.com/immagic
nachtweij
nachtweij,
Sjukt bra och välbehövligt inlägg! Så mycket inspiration verkligen.
nouw.com/nachtweij
janemarina
janemarina,
Jättebra tips! ☺
nouw.com/janemarina
Riktigt bra tips:)
feliciao.se/