Turkiet, 2014

- Vilken är den varmaste resp. kallaste resan du har gjort?

Den varmaste resan måste nog vara Turkiet, sommaren 2014 (om jag minns rätt) då temperaturen låg på 40 grader under dom flesta dagarna. Den kallaste, bra fråga - om inte Norge under vintern räknas så tror jag bara det är något simpelt som London under vintermånaderna.

- Om du fick välja ett ställe i ditt grannland, vart hade du rest då?

Till Oslo eller Bergen för 50:e gången (eftersom jag har vänner där) men annars, Köpenhamn verkar ju väldigt fint? Har bara varit där en snabbis, så inte riktigt sett staden!

- Vilken är den turistigaste platsen du varit på?

Lär ju vara en hel del, men antar att Top of the Rock i New York tar hem vinsten!

Oslo, 2016

- Finns det något resmål du blivit nyfiken på från att ha läst en bok, tidning, blogginlägg, eller sett på film?

OM det gör, svårt att komma ihåg allt i huvudet men Cuba, Maldiverna, Nya Zeeland, Bali, Milano, Schweiz...listan kan göras lång! Kommer för tillfället inte direkt på någon film eller bok som har inspirerat, utan mestadels tror jag faktiskt det är influensers på ex. Instagram!

- Hur länge varade din längsta resa?

Har aldrig varit iväg på någon riktig långresa, utan det måste nog isåfall vara Los Angeles i februari/mars 2012, då jag var där i 2 veckor.

- Om du fick 20.000 kr och en veckas ledig tid – vart skulle du åka?

Bra fråga, skulle den resan ske just nu så hade det förmodligen blivit till något varmt ställe med inte så mycket annat än stränder osv. Till någon ö i Kroatien kanske? Jag är så otroligt dålig (haha!) att åka på solsemestrar, utan brukar alltid sluta med att det blir så kallade stadsresor.

- Har du några måsten i resväskan?

Kameran är ju ca lika viktigt som passet iallafall. Haha! Ae men det beror ju lite på vart man ska, men min bagagevåg klarar jag mig inte utan, gillar även att ta ut så jag har bra med kontanter utöver kortet och hmmm, inte snåla med skor att byta mellan.

New York, 2016

- Berätta om resan som inte blev som du trodde.

Haha ja det måste nog vara New York i augusti förra året, fick världens problem med magen, tarmen - så spenderade alldeles för mycket dyrbar tid på vårdcentral och sjukhus.

- Vilka tips skulle du vilja ge till en turist som reser till din hemstad?

Haha! Well, inte resa hit under vintern då det knappt existerar människor under den perioden, finns även inte mycket alls att göra. Med andra ord, resa hit under sommaren och gärna under Orsayran, då är det iallafall lite rörelse i byn. Hade rekommenderat att bo uppe i Grönklitt/Fryksås då det är väldigt fint där, en bit ifrån "centrum" men inte långt om man har bil. Och ja, TA BILEN(!) för här finns knappt kollektivtrafik.

- Vart skulle du helst åka med din bästa vän?

Hmmm, till någon stad med bra shopping (shopaholics som vi e) så antingen New York, London eller Milano kanske?

Turkiet, 2014

- Vart skulle du helst vilja äventyra?

Nya Zeeland, utan tvekan! Det verkar vara ett sådant himla häftigt land, både naturen och stadsmiljön? För att inte tala om dess befolkning, har hört att det är världens gästvänligaste land dessutom? Bara massor av plus! Min kusin vandrade(!) ju genom hela(!) landet, skapade en insamling och skänkte sedan det slutliga beloppet (+150.000kr) till Cancerfonden. Riktig hjälte.

- Av dom ställen du har varit på, vart skulle du helst vilja åka tillbaka?

LA baby! Planerar att göra det i slutat av sommaren/början på hösten, beroende på hur busy mina vänner där borta är - så vi får se hur det blir med det, håller tummarna att vi får till något...saknar dom och staden något enormt! Skulle även vilja åka tillbaka till Kroatien, älskar verkligen landet och dess miljö! Senast var jag i Tučepi och Split, men skulle inte tacka nej att åka tillbaka till någon av alla små öar utanför!

- Vart vill du absolut inte åka?

Oj, well - till länder där det tyvärr är massa oroligheter osv.

La familia, Oslo 2016

- Tre weekend-städer som du gillar?

London. Amsterdam. Frankfurt.

- Vart blir din nästa resa?

Som jag nämnde i det senaste inlägget, till Barcelona nästa månad med mamsi!

- Vilken är den bästa resan du har gjort?

Åh, det måste nog vara LA med min kusin 2012 men även när jag tog med mig lillasyster till London sommaren 2015, förmodligen för att vi var där ganska länge, hade all tid i världen, såg Taylor Swift @ Hyde Park, umgicks med massor av vänner där borta och vädret var inne i världens högtryck - färsk smoothie till tidig frukost ute på bänk @ Oxford Street varje morgon. Underbart.

Turkiet, 2014

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Bilder från Pinterest

Sådär, då var det bokat och klart - åker alltså till Barcelona om 26 dagar! Det blir en mor&dotter-tripp, vilket ska bli så himla roligt eftersom mamma är som min bästa vän - så det kommer ju inte bli annat än grymt?! Jag har faktiskt aldrig varit i Spanien förut, trots att jag läst (read: enbart läst) spanska i flera år! Det brukar oftast bli så att jag reser på egen hand samt till länder/städer där jag har kompisar som bor när jag är ute och reser, eftersom ja...det makes sense liksom. Med andra ord, det ska bli riktigt roligt att den här gången se något nytt och att mamma följer med!

Någon som har tips på saker som man inte får missa när man är där? Sevärdheter, brunch-ställen, stränder, shopping, fina gator...ja, you name it - tveka inte att slänga iväg en kommentar om så! Vi kommer att bo i området El Born, vilket verkar vara ett område som har nära till väldigt mycket? Stranden La Barceloneta är bara en 15 minuters promenad ifrån hotellet, så det är ju galant det med! Jag kommer även se till att klämma in så mycket fotografering som möjligt, då jag har en del fotosamarbeten och jobb igång med företag - så stadens miljö kommer vara ett perfekt miljöombyte!

Nu väntas det jobb, så hörs hej så hörs vi senare!

Likes

Comments

New in / Zara

Istället för att dra igång en presentation av mig själv som första inlägg, kör vi ett inlägg med lite vårnyheter från Zara som trillade ner i brevlådan för någon dag sedan - fint va!?

Jag har verkligen bott i mina svarta streetskor från WERA Stockholm den senaste tiden, så det var ingen talan om saken när jag hittade dessa med knut dessutom! Den randiga t-shirten föll jag också på direkten för, normalt är jag inte så mycket för t-shirts med tryck...men denna var ju bara för häftig?! Kommer en #ootd med den senare ikväll på Instagram! Den puderrosa tröjan var också riktigt häftig, vanlig t-shirt men halvt öppen i ryggen med en snöre man knyter runt om!

Jag har tidigare bloggat på blogg.se, men kom av mig efter några år...kände att det var dags att testa NOUW nu! Nu kör vi!

Likes

Comments