Hammarbyserien av Carin Gerhardsen - Sammanfattning

Sista delen i Carin Gerhardsens Hammarbyserie är nu utläst, åtta delar under 10 månader med några pauser emellan en del av böckerna. De senaste fyra delarna har jag läst direkt efter varandra och jag är glad att jag hade alla hemma så att jag bara kunde gå vidare tills nu, då sista boken är utläst.

Men så ja.. en kort sammanfattning tänkte jag att jag skulle skriva nu när jag har läst alla delar i Carin Gerhardsens Hammarbyserie. En serie på totalt åtta delar som handlar om ett polisteam i Hammarby, Stockholm.

Innan jag tog del av denna serie hade jag hört väldigt mycket positiva saker om både Gerhardsen och hennes böcker, det var nästan så att jag skämdes över att jag inte hade läst dessa böcker tidigare. Jag minns även att det var många av mina följare var avundsjuka på mig som fick läsa serien från början, då många av de redan hade läst alla böcker och tyckte de var otroligt bra.

Så med dessa rekommendationer och positiva tankar kring denna serie började jag i våras med den första delen, Pepparkakshuset av Carin Gerhardsen. Jag minns att jag inte riktigt fastnade i handlingen och karaktärerna direkt, det tog ett tag innan jag riktigt fastnade i boken men väl utläst så var den riktigt spännande och gjorde att jag fortsatte med nästa och nästa och så vidare.

Carin Gerhardsen är en otroligt bra författare, hon skriver väldigt detaljerade och välskrivna böcker som man verkligen inte kan lägga ifrån sig förrän sista sidan är utläst. Det är enligt mig väldigt få som kan skriva så detaljerade och bra handlingar där allting knyts ihop på ett bra och trovärdigt sätt i slutet av varje bok.

Däremot så måste jag ändå erkänna att jag inte blev så jätte imponerad på böckernas handling och mordfall, för mig var det något som inte riktigt höll måttet hela vägen till slutet. Varje bok hade en stark handling med intressanta karaktärer, både huvudkaraktärer och karaktärer som följde med fallen i varje del. Ändå kände jag att det var något som fattades...

Jag har uttryckt mig tidigare i recensionerna av böckerna att jag tappade intresset ibland, det var som att varannan bok var bra och så varannan bok medioker. Böckerna var inte dåliga på något sätt alls men de fångade mig heller inte på det sättet som jag hade hoppats på eller som jag hade trott. Det kan helt enkelt vara så att mina förhoppningar var för höga och att det var svårt att fylla upp dem. Eller så var det att en del av böckerna kändes stressiga och som en sträcka för att komma framåt i karaktärernas privatliv.

Kort och gott så är Hammarbyserien av Carin Gerhardsen en väldigt bra, välskriven och spännande deckarserie. Den har gett mig många timmars god läsning, men det är något som fattas.
Seriens sista del Falleri Fallera Falleralla var för mig en stor besvikelse, jag hade hoppats på ett bättre slut på den långa serien av Carin Gerhardsen, tyvärr.

Bokrecensioner av Hammarbyserien:

Pepparkakshuset, Carin Gerhardsen

Mamma, Pappa, Barn , Carin Gerhardsen

Vyssan Lull, Carin Gerhardsen

Helgonet, Carin Gerhardsen

Gideons Ring, Carin Gerhardsen

Hennes Iskalla Ögon, Carin Gerhardsen

Tjockare än Vatten, Carin Gerhardsen

Falleri Fallera Falleralla, Carin Gerhardsen

En bok om dagen håller fantasin i liv!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Instagram @elins.bokhylla

Instagram elins.bokhyllaInstagram elins.bokhyllaInstagram elins.bokhyllaInstagram elins.bokhyllaInstagram elins.bokhylla