Elins Topp 5

Då har det blivit dags för ännu ett nytt litet segment på Elins Bokhylla, nämligen Elins Topp 5, som jag hoppas att ni alla kommer att uppskatta!

Elins Topp 5 går ut på att jag någon gång ibland delar med mig av mina topp 5 av någonting bokrelaterat, det kan vara topp 5 författare, romaner, debutanter, karaktärer eller något annat inom boktemat. Jag har sedan tidigare även segmenten Elins Boktips och Elins Författartips där jag delar med mig av lite längre inlägg med beskrivningar om varje bok/författare och motivationer för mina val. Men för Elins Topp 5 tänker jag mig att jag ska göra inläggen lite kortare och kompaktare, framförallt skriva kortare motivationer då jag gärna ränner iväg med mina ord. Jag kommer heller inte att skriva så mycket om böckerna, utan detta är mer en kort topp lista som jag delar med mig utav.

Först ut på Elins Topp 5 går i temat poliskaraktärer, detta är ett tema som jag har fått önskat av en av mina följare.
Tusen tack för tipset och jag hoppas att du får lite inspiration och glädje av mina topp 5 poliskaraktärer!

Topp 1:
Först ut kommer en karaktär från Emelie Schepps serie om åklagaren Jana Berzelius och polisgänget i Norrköping. Den karaktär som jag uppskattar lite extra mycket är kriminalkommisarien Henrik Levin.

Min Motivation:
Jag upplever att kriminalkommissarie Henrik Levin är en jäkel på sitt jobb och som verkligen kämpar med att allt inom arbetet ska gå rätt till. Ju längre in i serien jag kommer desto mer gillar jag karaktären Henrik Levin, nu är det bara tråkigt att han verkar försvinna mer och mer från historien. Tyvärr.

Topp 2:
Näst ut är en karaktär från Sofie Sarenbrants serie om kriminalinspektören Emma Sköld. Däremot är det inte Emma Sköld som kammar hem en plats på denna topp 5 lista, utan det är Nackapolisen Nyllet som kammar hem en plats denna gång.

Min Motivation:
Nyllet är en karaktär som jag gillade redan från början, emellanåt uppskattar jag mer hans karaktär än Emma Sköld. Jag ser honom som en blyg men ändå omtänksam person som enligt mig passar väldigt bra som en polis. En karaktär som jag gärna skulle vilja följa mer och djupare, vilket man även fick göra i seriens senaste bok Mytomanen av Sofie Sarenbrant.

Topp 3:
Näst ut kommer en karaktär från Pia Kask serie om privatdetektiven Hannah Fors. Men det är såklart inte den karaktären som hoppar in på min Topp 5 lista, utan polisen Henrietta Rollins.

Min Motivation:
Jag hade lite svårt att uppskatta karaktären Henrietta Rollins i seriens första bok Bestraffaren av Pia Kask men efter att ha läst seriens andra del Älskaren så fattade jag ett större tycke för den envisa och karaktäristiska polisen. Jag uppskattar att läsa om en stark och framgångsrik kvinnlig polis, något som inte alltid förekommer i deckare.

Topp 4:
Näst ut har vi en manlig karaktär som man finner i Carin Gerhardsens Hammarbyserie, nämligen kriminalkommisarien Conny Sjöberg vid Hammarbypolisen.

Min Motivation:
Det tog en bok eller två innan jag riktigt fastnade för karaktären Conny Sjöberg men när jag väl hade gjort det så var det svårt att inte tycka om honom. Han verkar vara en väldigt bra chef som ser alla sina medarbetare och hjälper till där det behövs, en person som vågar gå emot de högre cheferna. Det var även friskt att se en manlig kriminalkommisarie som inte hade ett förhållande med en anställd. Sen kan man prata länge om hans privatliv men nu var det hans roll som kriminalkommisarie jag pratade om.

Topp 5:
Sist ut har vi en ännu en manlig karaktär från Lotta Lundhs serie om Sunnepolisen Erik Ljung som är med på sista platsen i mina topp 5 poliskaraktärer.

Min Motivation:
Jag tycker att det är intressant att läsa om en poliskaraktär som bor i en liten mindre ort och just karaktären Erik Ljung är enligt mig en väldigt sympatisk och lugn karaktär, något som jag kan tänka mig behövs inom polisyrket. Jag uppskattar även att Erik Ljung är en verklighetstrogen karaktär som jag gärna läser mer om.

Jag tar mer än gärna emot fler tips från er, jag kommer alltid att tolka tipsen på mitt egna sätt. Är det så att du är väldigt specifik med ditt tips, skriv gärna då hur just du vill att jag ska tolka dem så att jag vet.
Det går självklart lika bra att slänga in ett tips på min instagram Elinsbokhylla, det är bara att tipsa på så ska jag se vad jag kan göra!

En bok om dagen håller fantasin i liv!

Gillar