Elins Boktips

Innehåller affiliate-länkar

Årets första Elins Boktips är äntligen här och denna gång tipsar jag om fyra fristående böcker som jag starkt kan rekommendera till er!
Förra året delade jag med av Elins Boktips med tips på fyra andra fristående böcker, gå gärna in och kolla på det inlägget HÄR för att få lite mer tips!

De fyra fristående böckerna som jag tipsar om denna gång är Slutet av Mats Strandberg, Pakten av Michelle Richmond, Staden av Camilla Sten och Cold Turkey: en vuxensaga av Ola Brising.

Alla dessa fyra böcker sträckläste jag, vilket inte är så ofta för mig men dessa var verkligen svåra att lägga ifrån sig. Fyra böcker med väldigt olika handlingar. En bok handlar om världens slut, den andre handlar om makt och kampen mellan överlevnad, medans den tredje handlar om rädsla och övernaturliga varelser och den fjärde handlar om relationer och den stora kärleken.
På ett sätt är ändå dessa böcker lite lika eftersom böckerna får läsaren att tänka efter och fundera riktigt hårt över sitt liv, sin vardag och det umgänge man har.
Det är även just därför som jag tipsar om dessa böcker, då jag upplever att de skildrar människors liv, kärlek och relationer på ett väldigt bra och annorlunda sätt i alla de fyra böckerna. Så är de såklart väldigt bra, välskrivna och spännande med!

Slutet, Mats Strandberg, 2018, Rabén & Sjögren Förlag

Du är sjutton år gammal. Det är sommar och världen ser ut precis som vanligt. Men du vet vad som är på väg. Om en månad är vi alla borta.

Vad vill du göra den sista tiden? Vem vill du vara med när allt tar slut? Hur känns det att veta exakt vilket klockslag du ska dö? Och vad spelar ett liv mer eller mindre för roll?

Slutet är en preapokalyptisk berättelse om två ensamma unga människor i en värld som lever på lånad tid. En tragedi binder dem samman och växer till en besatthet, men kommer de att hitta svaren innan himlen blir vit och haven förångas? (x)


Pakten, Michelle Richmond, 2018, Natur och Kultur Förlag

Nygifta Alice och Jake får ett märkligt erbjudande av en man de träffar på sitt bröllop: att de ska gå med i något han kallar Pakten. Målet för Pakten är tydligt: att hjälpa varandra till lyckliga livslånga äktenskap. Här finns personer från samhällets toppskikt, som delar allt men låtsas att de inte känner varandra om de råkas på stan.

Till en början verkar reglerna rimliga: Svara alltid i telefon när din partner ringer. Planera en gemensam resa minst en gång i kvartalet. Nämn aldrig Pakten för någon utomstående.

Alice och Jake sveps till en början med i gemenskapen och auran av framgång. Tills en av dem bryter mot en regel. När det går upp för dem vad det är för slags kontrakt de har skrivit under, börjar deras nya liv att framstå som en ond dröm. Pakten, liksom äktenskapet, är något man förbinder sig till på livstid. Och de andra paren är beredda att ta till vilka medel som helst för att helga målet. (x)


Staden, Camilla Sten, 2019, Norstedts Förlag

Det har gått sextio år sedan hela befolkningen i den lilla gruvstaden Silvertjärn försvann. Niohundra människor spårlöst borta. Ingen vet hur det gick till. Kan stadens fanatiska väckelserörelse ha spelat en roll i försvinnandet?

Alice är en dokumentärfilmare som en gång för alla vill ta reda på sanningen. Hon och hennes team ska tillbringa fem dagar i den övergivna staden och samla in material till filmen. Men så fort de anländer börjar de höra underliga ljud och se oförklarliga saker. Snart måste de fråga sig om det förflutna verkligen är förflutet, eller om staden kommer att sluka dem också. (x)


Cold Turkey: en vuxensaga, Ola Brising, 2019, Storyhood Förlag

Vem är den märklige illusionisten Pseudomorfos som plötsligt dyker upp på den stora stadens tågstation och får fart på finanserna för den undergångsdömda nattklubben Cold Turkey? Är ägaren Karl en riktig karl och kommer hans fru Emma någonsin att finna lyckan? Kan man lära sig att stoppa tiden genom att studera mystikern Gurdjieff och den nazistiska avsomnade forskningsstiftelsen Ahnenerbes arbete? Styrs världen egentligen av tolv dansande gudar och finns det atlaiter som går runt mitt ibland oss? Är det verkligen möjligt att Jesus i sin nuvarande reinkarnation är en äldre alkoholiserad kvinna som tröttnat på livet efter att ha blivit sviken och sårad av sitt livs stora kärlek? Vad gjorde hon med David Bowie i Berlin 1977? Och vad fan har Jultomten med saken att göra?

Cold Turkey – en vuxensaga är en filosofisk relationsroman och framtida klassiker i vilken ödet får en hel del hjälp på traven genom avancerade vuxna nöjen.(x)

En bok om dagen håller fantasin i liv!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Liknande inlägg

Instagram @elins.bokhylla

Instagram elins.bokhyllaInstagram elins.bokhyllaInstagram elins.bokhyllaInstagram elins.bokhyllaInstagram elins.bokhylla