Elins Bokfunderingar

Dags för Elins Bokfunderingar, denna gång funderar jag lite på de alla böcker som jag har läst, inte bara under tiden som jag har haft denna blogg utan under hela mitt liv, men främst sedan jag blev intresserad av böcker på riktigt. När jag satt och tänkte på alla de böcker som jag har läst så började jag även fundera på vilka böcker som jag tyckt varit bäst, men även vilka böcker som jag skulle vilja läsa om igen på nytt. Läsa om som från första gången jag läste just denna bok, och jag tänkte att det finns många sådana böcker men jag försökte skala ner sen stora högen till endast 3 böcker och det gick!

Tro det eller ej men jag kunde faktiskt välja endast tre böcker som jag önskar att jag kunde läsa om för första gången igen!

För tycker ni inte också att det är extra speciellt med vissa böcker som ni läst. Visst finns det någon eller några böcker som du verkligen inte kan lägga ifrån dig utan du bara vill läsa mer och mer!
Det är den bästa upplevelsen som finns tycker jag, men det är alltid lika tråkigt när en sådan bra bok tar slut och man vet att man aldrig mer kan få uppleva igen med samma bok, såklart med någon annan men aldrig med precis just den boken.

Då önskar jag ibland att man kunde läsa om den som om att det vore allra första gången man läste den!

Skulle inte du det?

Ovanför kan ni se de tre titlarna som jag mer än gärna skulle vilja läsa om för första gången igen, böckerna som jag har valt är: Sekten På Dimön, av Mariette Lindstein, Pappas Pojke, av Emelie Schepp och Syndabocken, av Sofie Sarenbrant.

Mina Funderingar:

Ni alla vet såhär dags att mina favoritförfattare består av Mariette Lindstein, Emelie Schepp och Sofie Sarenbrant, därför var det nästan självklart för mig att välja en bok var från dessa författare. Även om jag har läst många minst lika bra böcker från andra författare!

Min anledning till mina val är simpla, första boken, Sekten på Dimön av Mariette Lindstein är nog den allra första boken som jag verkligen sträckläste. Sidorna bara rusade förbi, handlingen var så oerhört bra, välskrivna kapitel och en inlevelse som jag aldrig har upplevt i någon annan bok.

Den andra boken, Pappas Pojke av Emelie Schepp skulle jag vilja läsa om på nytt eftersom slutet var så extremt bra! Spänningen som Schepp byggde upp direkt från allra första sidan fram till slutet och så slutet, vilken tvist det var, det bästa slutet jag har läst i en bok på väldigt länge!

Tredje och sista boken, Syndabocken av Sofie Sarenbrant vill jag läsa om på nytt är för att det är den bästa delen i Emma Sköld-serien. Den har allt en bok av Sofie Sarenbrant skall ha; spänningen, intrigerna och de verklighetstrogna samhällsfrågorna! Den har allt en bok ska ha!

Såklart finns det massor med andra böcker som jag skulle vilja läsa om på nytt, känsla att läsa en bok som man verkligen inte kan släppa taget om, en bok som är så spännande att man längtar tills man har tid att ta upp boken i famnen igen är den bästa känslan som finns!

Finns det någon eller några böcker som du gärna skulle vilja läsa om på nytt, dela gärna med dig i kommentarsfältet!

En bok om dagen håller fantasin i liv!

Gillar