Bokrecension - Vila i Frid, Sofie Sarenbrant

Bokens Titel: Vila I Frid
Författare: Sofie Sarenbrant
Bokförlag/Utgivningsår: Damm Förlag, 2012 och Massolit, 2012
Antal Sidor: 379
Läst Format: Pocket
ISBN: 9789174750867
Ingår i Serien: Emma Sköld, del 1
Mitt Betyg: /

Handling:

En känd skådespelerska hittas medvetslös i kvinnornas tvagningsrum på Yasuragi Hasseludden och kort därefter upptäcks ett äldre par döda i rum 327. Ingen av incidenterna verkar vara annat än olyckor, men hotellchefen Peter Berg och vd:n Nils Wedén får ändå onda aningar. När ytterligare en person avlider på spa-anläggningen, den här gången i de varma källorna utomhus, går det inte att förneka att det måste finnas ett samband mellan dödsfallen.
Emma Sköld på Nackapolisens kriminalavdelning kopplas in som ansvarig och hon upptäcker ganska snart att detta inte är något rutinfall. Vila i frid är första delen i en ny spännande deckarserie om polisen Emma Sköld. (x)

Omdöme:

Vila i Frid är inte den första boken som jag har läst av Sofie Sarenbrant men jag är riktigt glad att jag läste den, för nu är jag helt fast i Emma Sköld - serien.

Så fort jag började läsa Vila i Frid så kunde jag inte lägga ner den, en riktig bladvändare. De var friskt att få läsa om en kvinnlig poliskommissarie som faktiskt var bra på det hon gjorde och inte någon larvig karaktär.

En negativ sak var, som oftast är i filmer, böcker och serier, att det skedde så många mord på en och samma plats. Det är lätt att det blir lite larvigt och otroligt men med det sagt så var det bra spänning, dramatik och en del tvistar som gjorde mig intresserad för nästa del i serien!

Sarenbrant skriver på ett väldigt enkelt sätt, dock kan jag uppleva att det är lite väl många karaktärer i början som jag upplever är lite förvirrande. Ibland är färre bättre än mer.

En del författare kan jag uppleva att dem skriver långa, kompakta kapitel som man lätt tröttnar på. Medans Vila i Frid har kortare och lättare kapitel som gör att sidorna bara flyger fram.

En bok om dagen håller fantasin i liv!

Gillar