Bokrecension - Pakten, Michelle Richmond

Bokens Titel: Pakten (Originaltitel: The Marriage Pact)
Författare: Michelle Richmond
Översättare: Lena Olsson
Bokförlag/Utgivningsår: Natur & Kultur, 2018
Antal Sidor: 470
Läst Format: Stor pocket
ISBN: 9789127155381
Mitt Betyg: 📖📖📖 / 📖📖📖📖📖 📖📖

Handling:

Nygifta Alice och Jake får ett märkligt erbjudande av en man de träffar på sitt bröllop: att de ska gå med i något han kallar Pakten. Målet för Pakten är tydligt: att hjälpa varandra till lyckliga livslånga äktenskap. Här finns personer från samhällets toppskikt, som delar allt men låtsas att de inte känner varandra om de råkas på stan.

Till en början verkar reglerna rimliga: Svara alltid i telefon när din partner ringer. Planera en gemensam resa minst en gång i kvartalet. Nämn aldrig Pakten för någon utomstående.

Alice och Jake sveps till en början med i gemenskapen och auran av framgång. Tills en av dem bryter mot en regel. När det går upp för dem vad det är för slags kontrakt de har skrivit under, börjar deras nya liv att framstå som en ond dröm. Pakten, liksom äktenskapet, är något man förbinder sig till på livstid. Och de andra paren är beredda att ta till vilka medel som helst för att helga målet. (x)

Omdöme:

Pakten av Michelle Richmond är den första bok som jag läser av denna författare och jag hade höga förväntningar men tyvärr så kom inte boken upp till dem.

De förväntningar jag hade inför denna bok var som sagt höga, jag såg fram emot ett högt tempo med många tvist and turns och spänning. Däremot så blev jag väldigt besviken nhär jag redan i mitten av boken nästan hade tappat intresset och tempot inte alls var så högt som jag hade hoppats.
Boken var inte direkt seg eller långsam, utan det var mer det att jag hade hoppats på att bokens tempo skulle vara lite rappare. Att handlingen skulle vara lite mer spännande och att det skulle hända lite mer saker som höjde tempot lite.

Till viss del var boken väldigt spännande och intrig fylld, men vissa delar kändes bara som utfyllnad och som att de inte gjorde något med handlingen eller karaktärernas utveckling.
Däremot så va det en väldigt intressant och annorlunda handling, karaktärerna var väldigt välskrivna men jag hade gärna velat läsa om både Alice och Jakes upplevelser och inte bara från Jakes sida. Genom att få höra från båda karaktärernas sida tror jag hade lett till att boken varit lite bättre och mer spännande, nu fick man ofta gissa sig fram tillsammans med Jake och det var lite irriterande för mig.

Bokens handling är som sagt en annorlunda handling, nu har jag dock läst en del böcker som är inspirerade av sektideologin eftersom mitt intresse för sekter är väldigt stor, men det var ändå intressant att läsa Michelle Richmonds syn på sekter.
En del situationer och händelser i boken känns tyvärr lite väl överdrivna, de känns inte äkta och gör att boken känns mindre trovärdig enligt mig. Jag gillar konceptet som Richmond är ute efter, tycker att handlingen till stor del är väldigt bra och spännande men vid en del tillfällen går författaren lite för långt för att det ska vara trovärdigt enligt mig.

Pakten av Michelle Richmond är en välskriven och spännande bok, men det är någonting som saknas i boken. Jag vet inte riktigt vad det är men det känns som att någonting fattas, jag hade velat ha mer spänning, mer psykologi och fått veta mer om pakten. Det var många saker som var suddiga och oklara för mig och slutet var lite för enkelt för en sån komplicerad bok.
Överlag är boken väldigt bra skriven, karaktärerna är bra och detaljerna i boken uppskattar jag väldigt mycket. Trots att det känns som att någonting saknas i Pakten av Michelle Richmond så tycker jag verkligen att boken är värd att läsa och det är en bok jag definitivt kan rekommendera!

En bok om dagen håller fantasin i liv!

Gillar

Kommentarer

pandi
pandi,
Hej! Jag undrar vad för genre du skulle säga att boken tillhör? Den verkar bra, men är den läskig tror jag att jag avstår 😊
nouw.com/pandi
ElinsBokhylla
ElinsBokhylla,
Hejsan! Jag skulle nog säga att det är en thriller. Förlaget kallar den för psykologisk thriller och det måste jag hålla med om.
Personligen upplevde jag inte boken som läskig, det var en del lite obehagliga scener. Obehagliga på så sätt att det var lite blod och psykisk misshandel.
Jag kan starkt rekommendera boken, men var beredd på att det är en del obehagliga scener.
Hoppas att du fick svar på din fråga! 🙂
/Elins Bokhylla
nouw.com/elinsbokhylla
pandi
pandi,
Jadå, tack för svaret! 😊
nouw.com/pandi