Bokrecension - Hennes Iskalla Ögon, Carin Gerhardsen

Innehåller affiliate-länkar

Bokens Titel: Hennes Iskalla Ögon
Författare: Carin Gerhardsen
Bokförlag/Utgivningsår: Bookmark Förlag, 2018
Antal Sidor: 374
Läst Format: Pocket
ISBN: 9789188745903
Ingår i Serien: Hammarbyserien, del 6. (del. 1 del. 2 del. 3 del. 4 del. 5 )
Mitt Betyg: /

Handling:

Ett oväder drar in över staden. Det hindrar inte stockholmarna från att söka sig ut i fredagsnatten, men två av dem kommer inte hem igen. En av dem sågs senast på ett av Söders populäraste vattenhål, den andra på sin arbetsplats inte långt därifrån. När Conny Sjöberg och hans kollegor kopplas in finner de obehagliga likheter mellan fallen. Båda kvinnorna har levt under mental press, och ingen av dem saknar skäl att frivilligt ge sig av. Men den dramatiska upptäckten av en död kropp ger all anledning att tänka om.

Hennes iskalla ögon, den sjätte, fristående boken i Carin Gerhardsens framgångsrika serie om Hammarbypolisen, handlar om fysisk och psykisk misshandel, narcissism och destruktivitet. Och om hur ondska förklädd till kärlek söker sig till de mest sårbara. (x)

Omdöme:

Hennes Iskalla Ögon av Carin Gerhardsen är sjätte delen i Hammarbyserien och för mig har denna serie verkligen varit upp och ner. Varannan bok ungefär har varit bra och varannan lite sämre, och med sämre menar jag såklart inte att de har varit dåliga men en del har varit snäppet bättre än de andra.
Denna bok är en av de som är snäppet bättre än några av de andra delarna i Hammarbyserien. Hennes Iskalla Ögon av Carin Gerhardsen har allt - spänningen, intrigerna och de brutala morden, allt som en riktigt bra och spännande deckare ska ha!

Precis som i de tidigare delarna i Hammarbyserien av Gerhardsen så hinner man ändra sig många gånger under bokens gång, vem är egentligen mördaren, lever hen och är det ändå inte hon som har mördat hen. Ja det blir många tankar hit och dit innan man kommer fram till slutet och nästan alltid blir förvånad. Det är något som jag verkligen tycker om, en bra deckare får en att tänka och fundera, den ska inte vara självklar som jag upplever att många andra böcker kan vara.

Bokens handling är väldigt tragisk och en del bitar var lite svåra för mig att läsa, tårarna var nära att falla många gånger. De traumatiska händelserna som skedde bakom de stängda dörrarna påverkade mig väldigt mycket, både den psykiska och fysiska pressen som dessa kvinnliga karaktärer fick stå ut med var hemska.
Carin Gerhardsen har enligt mig lyckats med att återspegla situationerna väldigt bra och trovärdigt, nu har jag inga egna erfarenheter av detta men med tanke på mina tårfyllda ögon så berörde det mig på ett väldigt speciellt sätt.
Jag hade nog ändå velat läsa lite mer om handlingen från förra boken, det kändes som att man avslutade Gideons Ring med lite lösa knutar och jag hade gärna velat dra åt dem och få lite mer klarhet i saker och ting. Men tyvärr så blev det en liten besvikelse när jag insåg att Gerhardsen inte hade tagit med någonting utav förra delens handling. Det kanske kommer i nästa bok, eller inte, jag får se lite.

Början av boken var för mig lite rörig men många olika karaktärer och namn. Det var lite segt och svårt att hänga med men det klarnades ut senare i boken, som tur var!
Något som jag verkligen tyckte om var att man fick se helt andra sidor av en del av karaktärerna, sidor som jag hoppas att Gerhardsen utvecklar i de två resterande böckerna i serien. I denna bok lyckades Carin Gerhardsen balansera bokens mordutredning bra med huvudkaraktärernas privatliv, det uppskattas även om en del av bokens intriger inte riktigt föll i min smak.

Hennes Iskalla Ögon av Carin Gerhardsen är en väldigt bra och sorglig bok, detaljerna är som vanligt felfria och det känns som att man verkligen är inne i mordutredningen och händelserna. Miljö och karaktärsbeskrivningarna var som tidigare väldigt bra och det var lät att följa med i handlingen och intrigerna.

En bok om dagen håller fantasin i liv!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Instagram @elins.bokhylla

Instagram elins.bokhyllaInstagram elins.bokhyllaInstagram elins.bokhyllaInstagram elins.bokhyllaInstagram elins.bokhylla