Bokrecension - Avdelning 73, Sofie Sarenbrant

Bokens Titel: Avdelning 73
Författare: Sofie Sarenbrant
Bokförlag/Utgivningsår: Massolit, 2015 och Massolit Pocket, 2016
Antal Sidor: 364
Läst Format: Pocket
ISBN: 9789176910047
Ingår i Serien: Emma Sköld, del 4 (del 1 , del 2 , del 3)
Mitt Betyg: /

Handling:

När kriminalinspektör Emma Sköld vaknar upp på sjukhuset har hon ingen aning om vad som har hänt. Det sista hon minns är att hon lämnade sin fyra veckor gamla dotter med sambon Kristoffer och åkte till stallet. Emma får reda på att hon har legat i koma i fem månader efter en ridolycka.

Under Emmas frånvaro har Kristoffers före detta flickvän klivit in i rollen som ny mamma, en uppgift hon absolut inte vill lämna ifrån sig. För att hålla ett vakande öga på Emma har Hillevi tagit jobb på sjukhuset. Så länge Emma befinner sig på intensiven är säkerheten rigorös, men när hon flyttas till avdelning 73 kan vem som helst komma henne nära.

Emma har en känsla av att något inte stämmer, och hon försöker febrilt tvinga fram minnen av olyckan. Hon blir alltmer övertygad om att ett brott har begåtts och ber sin kollega Nyllet om hjälp att ta reda på sanningen. Varför skulle någon vilja göra henne illa? Och vem är den främmande kvinnan som dyker upp i hennes drömmar hela tiden? (x)

Omdöme:

Avdelning 73 är nog en av de bästa böckerna i Emma Sköld - serien som jag har läst, hittills i alla fall! Det var spänning direkt från första sidan, en del nya karaktärer som hade fått lite utrymme i delen innan men som inte hade fastnat i mitt tycke dök upp. Vilket gjorde boken lite mer spännande och intressant.

Avdelning 73 är ju lite annorlunda jämfört med de andra böckerna eftersom det inte sker något självklart mord, utan mer en olycka med huvudkaraktären. Detta är dock inget negativt eftersom jag då tycker att man får se en helt annan sida av varje karaktär och det gillar jag. Speciellt när man får reda på mer information om just en specifik karaktär.. Inga spoilers här...

Det är bra att Sofie Sarenbrant har lagt fokus på de karaktärer som redan är introducerade och inte in med en massa nya, det tycker jag är bättre.

Slutet på boken var en stor överraskning som jag tror att alla läsare tyckte om, återigen Sarenbrant är så bra på att bygga upp spänning och gör det lätt för en att sträckläsa bok efter bok!

Kan inget annat än älska denna bok, spänningen är enorm och även om det är en del sorgsna delar i boken så är den ändå bra och rolig.

En bok om dagen håller fantasin i liv!

Gillar