Bokrecension - Andra Andningen, Sofie Sarenbrant

Bokens Titel: Andra Andningen
Författare: Sofie Sarenbrant
Bokförlag/Utgivningsår: Damm Förlag, 2013 och Massolit, 2014
Antal Sidor: 358
Läst Format: Pocket
ISBN: 9789174751543
Ingår i Serien: Emma Sköld, del 2 (del 1)
Mitt Betyg: /

Handling:

Stockholm Marathon har hittills klarat sig från dödsfall, men när startskottet går för det 35:e maratonloppet genom tiderna ställs allt på ända. Det är den första juni men det är kallare än på julafton. Precis utanför Stadion faller en man ihop och förs till ett sjukvårdstält men mannens liv går inte att rädda.

Kriminalpolisen Emma Sköld är ledig den här dagen och finns på plats för att heja på sin syster Josefin som springer.

När Emma är vid Rålambshovsparken har en livlös kvinna precis upptäckts vid vattnet och Emma rycker in. Det är ingen tvekan om att kvinnan bragts om livet.

Finns det en mördare bland löparna? Och när i sådana fall dyker nästa offer upp? (x)

Omdöme:

Efter första delen i Emma Sköld - serien så var jag riktigt taggad för en till del. Återigen tycker jag att det är friskt att se en kvinnlig poliskommissarie, även om jag kan tycka att hennes relation till fadern tar lite för stor plats.

Andra Andningen hade en lite mer intressantare handling än första delen Vila i Frid, då morden är lite mer utspridda och att man i början trodde att det var en olycka. Vilket det kanske var..

För mig var det även annorlunda att dödsfallen sker under ett maratonlopp. Vilket även gör det lite mer spännande och intressant eftersom man först inte vet om det är sjukfall, olyckshändelser eller mord. Det tillför lite mer mystik!

Redan efter bara andra boken är jag fast i Emma Sköld karaktären. Sarenbrant beskriver sina karaktärer på ett enkelt med dock väldigt detaljerat sätt.

Kapitlen var detaljerade, välskrivna och spänningen höll genom hela boken ända fram till slutet och det är det inte många författare som klarar av!

En bok om dagen håller fantasin i liv!

Gillar