Bokmässan 2019

Så var det äntligen dags Bokmässan 2019, som jag sett fram emot denna helg i Göteborg. Att få träffa alla olika författare, få tal del av alla montrar, program och kolla in alla bokförlag. Det var verkligen en helg som jag såg fram emot och även om den kanske inte riktigt blev som jag hade hoppats på så är jag väldigt nöjd och glad ändå!

Jag tänker att jag inte behöver presentera Bokmässan något mer, alla som läser denna blogg är nog redan insatta i vad Bokmässan är och hur upplägget är.
I år var det tredje året i rad som jag besökte Bokmässan, inlägg från 2018 finner ni HÄR och som ni redan vet så valde jag även detta år att inte gå på
Som ni redan vet så valde jag att även detta år endast gå på Bokmässan och inte Crimetime, utan valde att fokusera på mässgolvet som innehöll både montrar, signeringar och korta föredrag och intervjuer.

Men nu tycker jag att vi hoppar direkt in i Bokmässan 2019, det blir att titta tillbaka lite nu tre dagar efteråt, längtar redan lite till nästa år!

Första punkten på schemat var att köpa den fina mässkassen och ja det var lättare sagt än gjort, det tog nämligen ett tag innan vi hittade till butiken men väl framme köpte jag mig årets version av Bokmässans tygpåse!

Efter jakten på tygpåsen strosade jag omkring lite i de mindre intressanta hallarna, eftersom jag gick tillsammans med mina föräldrar så kunde vi inte bara gå där jag ville. Även om vi mestadels gick där jag vill, jag har så snälla föräldrar!

Första signeringen var med Carin Gerhardsen som skrivit Hammarbyserien och även Det Som Göms I Snö, som dessutom kom tvåa i Årets Bok. Så stort grattis Carin Gerhardsen!

Detta var första gången som jag träffade Gerhardsen och det är alltid lika roligt att träffa nya författare, speciellt när man uppskattar deras böcker så pass mycket som jag gör.
Carin Gerhardsen var vänlig och signerade mitt exemplar av Det Som Göms I Snön, samt min tygväska!

Efter första signeringen fortsatte vi vidare in mot B-hallen, den hall som jag var mest intresserad av. Alltså den hall med de största bokförlagen i med framförallt skönlitteratur, deckare och lite skräck.

Vid lunchtid när vi hade strosat omkring lite och snabbt kollat in en del av montrarna så drog jag mig bort mot Storytels monter. För där skulle nämligen Sofie Sarenbrant bli intervjuad om sitt skrivande, sin senaste bok Skamvrån och så skulle hon även avslöja titeln på hennes nästa bok i Emma Sköld serien.

Det var en väldigt intressant intervju, jag brukar som sagt inte uppskatta intervjuer utan tycker mer om att prata med författaren själv, men jag blev glatt överraskad!
Så avslöjade Sofie Sarenbrant även titeln på hennes kommande bok i Emma Sköld serien, så spännande att få vara en av de första som får reda på titeln! Hennes nästa bok ska nämligen heta Mytomanen och handlar om lögner och en gärningsman som är omöjlig att finna. Riktigt spännande!

Efter Storytel intervjun med Sofie Sarenbrant så strosade jag vidare runt bland alla böcker och människor. Som ni redan vet så hade jag inte direkt några stora planer på vilka böcker jag skulle köpa, utan jag gick in med ett väldigt öppet sinne. Det roliga är att den enda boken som jag faktiskt planerade att köpa och få signerad, varken köpte jag eller fick signerad men mer om det senare.

Som sagt så strosade vi runt lite och kollade in de olika montrarna, några böcker blev ändå köpta. Först hos Bokfabrikens monter, där det fanns många intressanta böcker och så några hos Bonniers monter med.

Sen var det dags för dagens andra och sista signering nämligen med Sofie Sarenbrant, som jag redan träffat två gånger tidigare på Bokmässan och även träffat hemma i Östergötland på hennes signering av Bakom Din Rygg för några år sedan.

Sofie Sarenbrant är alltid så snäll och rar, jag tycker verkligen om att få träffa henne. Så fick jag inte bara en fin signering i hennes senaste bok Skamvrån utan hon var även snäll och signerade min mässpåse!

Efter signeringen med Sarenbrant gick jag faktiskt ut från Bokmässan för detta år, som en del utav er redan vet eftersom ni följer mig på Instagram så var jag tvungen att avbryta mitt besök på Bokmässan.

Jag har inte mått så speciellt bra de senaste veckorna, mitt psykiska mående har varit lite på nedåt den senaste tiden och då blir min sociala fobi grövre.
Så på grund av alla människor, trängseln, värmen och paniken som bara blev högre och högre inom mig så tog jag beslutet att avbryta och gå ut istället. Det var ett tufft beslut eftersom jag inte hade träffat alla författare som jag velat, jag hade inte lyssnat på de intervjuer som jag velat och jag hade inte hunnit gå i alla montrar. Men för en gångs skull så lyssnade jag på mitt psyke och min kropp som sade åt mig att avbryta, vilket jag gjorde med och även om jag nu är besviken över mitt beslut så är jag även glad för paniken var verkligen nära och jag mådde verkligen bättre efter att jag kommit ut från mässan.

Men som sagt jag var väldigt besviken, jag hade verkligen sett fram emot en heldag på Bokmässan. Få chansen att träffa nya författare, köpa nya böcker och bara njuta av alla böcker och författare men som sagt det viktigaste är jag och min hälsa och inte hur många författare jag träffade eller hur många signerade böcker jag fick med mig hem. Jag och min hälsa kommer alltid att komma först!

Det lilla jag hann med av Bokmässan 2019 var väldigt roligt och jag är riktigt glad att jag åkte dit i år igen, får se hur det blir nästa år. Kanske att jag åker, kanske att jag tar en paus och hoppar över ett år. Jag får se helt enkelt hur det blir!

Väl hemma och några dagar efter Bokmässan så var det dags att packa upp alla böcker, både nyinköpta och de ny signerade!

Min tanke eller snarare förhoppning var att jag skulle samla på mig fler signeringar på årets Bokmässan tygpåse än vad jag gjorde förra året men tyvärr blev det inte så.
Men två fina signaturer samlade jag på mig i alla fall, fin fina Sofie Sarenbrants och Carin Gerhardsens signaturer. Bara titta så fin årets Bokmässan tygkasse är, nästan så att jag tycker den är finare än förra årets och då var den ändå lila och jag verkligen älskar lila!

Så över till böckerna, totalt blev det sju nya böcker, alla deckare såklart, vad trodde ni om mig egentligen?!

Det blev fem stycken böcker som jag varit sugen på att köpa och läsa väldigt länge nu, har bara hört gott om dem och författarna. Så även om jag kanske är lite sen på bollen med dessa böcker så ska det blir spännande att få ta del av dem och bilda mig en egen uppfattning.
Så köpte jag även två delar av en helt ny serie för mig, en serie om en profilerare skriven av Mats Ahlstedt. Så där blev det första delen i serien men tyvärr så upptäckte jag nu i efterhand att den boken som jag trodde var del två i serien visade sig vara del fyra och det var ju lite tokigt. Även om delarna i serien var fristående så vill jag gärna läsa de i rätt ordning ändå, som tur är så har jag lite andra böcker att läsa innan jag hugger in på denna serie så jag kanske hinner köpa de resterande delarna innan jag börjar med serien.

Mer om Bokmässans fynd kommer i ett eget inlägg, så håll utkik på bloggen!

Så får jag ju heller inte glömma mina fina ny signerade böcker av Carin Gerhardsen och Sofie Sarenbrant, titt så fina de är!

Jag är verkligen förtjust i signerade böcker, de betyder lite extra för mig och säkert för många andra med såklart!

Så det var min dag på Bokmässan 2019, som sagt så blev den inte riktigt som jag hade önskat mig. Jag hade velat träffa fler författare, fått fler böcker signerade, en tygkasse full med signeringar och såklart hunnit kolla lite mer vid alla montrar. Men livet blir inte alltid som man har tänkt sig och ibland är väl det tur det med, det kommer ju alltid ett nytt år med ännu en Bokmässan, då hoppas jag att det blir en längre vistelse inne på mässgolvet!

En bok om dagen håller fantasin i liv!

Gillar