Årets Författare - 2019

Året 2019 är över jag vill här med presentera Årets Författare 2019 hos Elins Bokhylla, som inte är någon mindre än Carin Gerhardsen!

Carin Gerhardsen debuterade 1992 med den filosofiska romanen På Flykt Från Tiden, men slog igenom som mest när hennes deckare Pepparkakshuset utkom 2008 som är första delen i Gerhardsens Hammarbyserie. En serie som utspelar sig i Hammarby, Stockholm och som handlar om ett gäng poliser som utreder alla möjliga mord och brott i Hammarby.
2015 utgav Carin Gerhrdsen sin sista och åttonde del Faller Fallera Falleralla i Hammarbyserien. Hammarbyserien har blivit en storsäljare som översatts till fler än 25 språk, sålts i mer än 3 miljoner exemplar och belönats med flera priser.

Carin Gerhardsen kom med sin senaste deckare Det Som Göms I Snö, 2018, tvåa Årets Bok presenterad av Bonniers Bokklubb.
2019 är Carin Gerhardsen aktuell med sin barnbok Ett annat jag: Projekt Gemini, skriven tillsammans med Petter Lidbeck. Ett annat jag: Projket Gemini nominerades av Sveriges Radio som årets barnbok 2019, samt kom den tvåa till Barnens Romanpris som bästa barnbok samt till Crimetime Award som bästa barndeckare. (x)

2019 var det år som jag fick upp ögonen för Carin Gerhardsen och hennes böcker. Jag har tidigare hört väldigt mycket positiva saker om Gerhardsen och hennes Hammarbyserie men trots det så hade jag ändå inte riktigt fastnat.
Men så fick jag Det Som Göms I Snö av Carin Gerhardsen som ett recensionsexemplar från Bookmark, samt första delen i Hammarbyserien, Pepparkakshuset och jag valde då att ge hennes böcker en ärlig chans.
Jag började med hennes då senaste bok som även var fristående, Det Som Göms I Snö och jag minns att jag blev glatt överraskad. Det var kanske inte den allra bästa bok som jag hade läst men den var verkligen spännande och riktigt bra, så snart efter gav jag mig på första delen i Hammarbyserien med.

För mig tog det ett litet tag innan jag hade läst klart hela Hammarbyserien och jag var både nöjd men ändå lite besviken över vissa av delarna. En del av delarna i Hammarbyserien kändes lite tama och som att det fattades något, men överlag så var böcker otroligt spännande och bra.
Det är uppenbart att Carin Gerhardsen är en riktigt skicklig och bra författare, en författare som har ögat för detaljer och har lätt att beskriva omgivning och händelser. Böckerna är riktigt otäcka och läskiga med riktigt kladdiga och hemska mord och beskrivningar och det uppskattar jag, morbid som jag är.

Motivationen till Årets Författare 2019 hos Elins Bokhylla är enkel, Carin Gerhardsen är en otroligt skicklig och bra författare som skriver läskiga och detaljerade böcker. Böcker som kanske inte passar alla eftersom de är rätt slaskiga, men för en som älskar mord är det de rätta böckerna!
Dessutom är jag otroligt glad över att få ha träffat dig och hoppas att jag får träffa dig igen!

Carin Gerhardsen du är Årets Författare 2019 hos Elins Bokhylla! Stort Grattis!

En bok om dagen håller fantasin i liv!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Instagram @elins.bokhylla

Instagram elins.bokhyllaInstagram elins.bokhyllaInstagram elins.bokhyllaInstagram elins.bokhyllaInstagram elins.bokhylla