Idag har jag ritat en bild med temat identitet. Den visar hur man inte vill säga saker till någon och att man kan vara blyg och otrygg. Den är blyerts teckning, som började som en skiss men blev sen min bild.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag har jag gjort en bild analys och fixat med min konstnärs text samt lagt upp den här, jag har också gjort klart min bild som jag skrivit om tidigare. Jag tyckte allt flöt på bra och jag jobbade väldigt effektivt idag.

Likes

Comments

Bild analys

Albin Amelin


Jag valde att göra en bild analys av timmerflottning som är en tavla gjord av Albin Amelin. Timmerflottning är en tavla där män flottar timmer och den är gjord med väldigt grova drag och ganska starka färger.

Det jag fastnade för var att det visade folk som jobbade och Albin Amelin gjorde ganska mycket sådana målningar. Jag kunde egentligen välja vilken bild som helst för att jag blir fascinerad av alla hans tavlor med folk som arbetar, och det är just för att det visar hur starkt man jobbade och slet. Jag tycker att det som står ut mest är djupet i tavlan och man vill kolla så långt in som möjligt för att se vad som är längre bort, för att se vad som är i horisonten av landskapet. Det jag gillar mest med bilden är just det med djupet i bilen och hur tavlan speglar hur hårt man jobbar eller jobbade på den tiden innan det blev maskiner till nästan allt.

Likes

Comments

Albin Amelin

Albin Amelin var född 25 januari 1902 i Chicago och dom 1975 i Barrevik på Orust. Han levde i Chicago ganska länge i ung ålder men flyttade snart till sverige och studerade ett tag på tekniska skolan i stockholm, som är dagens (konstfack).Han studerade även på egen hand i Paris. Albin Amlin hade ingen bild utblidning utan var en självlärd bild konstnär. Eftersom han är självlärd har han influderats av bland annat Van Gogh och Kokoschka, men har skapat en väldigt stark egensinnig expressionism som har ganska starka känslor, väldigt våldsam och brutal. Han målade med väldigt mustiga och starka färger samt grova konturer och tjocka lager, för att det skulle passa hans konst stil.

Jag tycker konst verket Timmer flottning är ett fint konst verk och det visar hur hårt folk jobbade innan man hade maskiner för nästan allt. samtidigt tycker jag om dom starka färgerna som gör denna konstnären perfekt eftersom han alltid jobbade med starka färger. Jag valde denna konstnären för att han målade väldigt mycket politiska motiv och hur verkligheten såg ut, han hade också väldigt mycket av en egen stil omjag får säga det själv som gjorde att jag blev intresserad av honom.

Likes

Comments

Idag har jag skrivit om Albin amelin som är en konstnär men är inte klar. Idag har jag också varit ute och fotat för ett kanske kommande fotoshop. Fotona blev Inte så bra eftersom det är så kallt och det inte blev så bra fokus.

Likes

Comments

Idag har jag som vanligt fortsatt med min bild som dom senaste inläggen men idag blev jag nästan klar. Den blir väll inte så bra, men på långt håll ser den inte så illa ut. Jag det är lite svårt att hitta dom färger och bilder jag vill för att göra klart den men det löser sig tror jag efter som jag bara har lite kvar på himlen.

Likes

Comments

​idag har jag vart väldigt kreativ och jobbat väldigt mycket. Idag är jag väldigt nöjd med sättet jag jobbat och hur havet börjar se ut, även hur det börjar bildas en bra himmel. Jag har lite problem med att hitta bra blåa bilder i tidningar men det funkar.

Likes

Comments

Idag har jag fortsatt på min bild, och är nästan klar med havet har har också börjat på himlen. Idag har jag inte jobbat så jätte mycket och jag ångrar sättet jag valde att göra bilden.

Likes

Comments

Idag har jag fortsatt på mitt bild collage, lektionen gick ganska bra. Har inte kommit så långt dock, men hinner kanske klart innan slut tiden. Motivet är tänkt som en dröm med en skivspelare  som flyter på vatten. Nästa lektion hoppas jag att jag hinner klart med vattnet/havet.

Likes

Comments

​ Hej jag heter Elin Eriksson och har skapat denna blogg till mina bild uppgifter.

Likes

Comments