Postad i: ALLMÄNT

ADVENTSKALENDER

Och det har ÄNTLIGEN blivit den 24 december och den bästa dagen på året enligt mig själv..... JULAFTON. I dagens lucka vill jag bjuda på ett inspiration kollage och tacka för denna adventskalender. Ha en riktigt bra JUL!

Kram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Postad i: ALLMÄNT

ADVENTSKALENDER

Har haft så mycket att göra, jobbat fredag och lördag från 12-21 och tränat på morgonen båda dagarna så därför kommer denna lucka odg (julafton). Det kan vara smart när man får massa julklappar att gömma undan andra saker för att göra plats till det nya FINA sakerna. Dessa är från lagerhaus och blir din för en billig peng.

Likes

Comments

Postad i: ALLMÄNT

ADVENTSKALENDER

Ha dem på bordet, på golvet eller utanför ytterdörren. En snygg lykta är ett måste under vintern. Det finns många snygga men dessa lite kortare men lite maffigare kommer ifrån Ellos.

Likes

Comments

Postad i: ALLMÄNT

ADVENTSKALENDER

Något som är oerhört billigt men mer betydelsefullt och bestående än kläder, prylar eller presentkort som kostar mycket är en burk med lappar med minnen med en person. En väldigt fin julklapp, du kan också skriva positiva egenskaper eller citat som gör att den som får den lite extra stärkt. Kostar under 100 kr, till och med under 50 kr, allt är relativt hur mycket man vill satsa.

Likes

Comments

Postad i: ALLMÄNT

ADVENTSKALENDER

Vill du lyxa till det till jul, är dessa linneservetter är perfekta för att få den lyxigare känslan. Dessa kommer ifrån Jotex men vill du inte ha för dyra servetter går vanliga lika bra.

Likes

Comments

Contains affiliate links Postad i: ALLMÄNT

ADVENTSKALENDER

Hänga ute, inne, på en vägg, på en dörr eller ha på bordet med ett ljus i mitten. Ja med denna krans kan mycket kreativa idéer skapas. Denna är ifrån Åhlens, kostar 199kr. Det är en köttkrans med snö puder på.

Jag kan tipsa om att ha dem till en vit dukning med temat vit och brunt med denna i mitten av bordet med ett stort tjockt blockljus i mitten. Har du ett längre bord kan du använda flera av dessa kransar med etta blockljus i varje.

Likes

Comments

Postad i: ALLMÄNT

ADVENTSKALENDER

Lampor, ljuslyktor, beslag och handtag ifrån Buster + Punch

Likes

Comments

Postad i: ALLMÄNT

ADVENTSKALENDER

Finns i andra färger!

När gårdagens lucka var hur man kan duka sitt julbord ska ni få ett tips på dessa tabletter som är juliga och basic till andra färgglada färger på julbordet. Här kan du hitta dem.

Ha en glad och fin dag!

Likes

Comments

Postad i: ALLMÄNT

ADVENTSKALENDER

Dagens lucka är lucka nummer 15 och innehåller:

Hur du duker ditt bord

1. Börja med en bas färg, antingen svart, vit grå eller kanske natur färger som brun/beige eller så kör du det typiska julfärger ex röd, grön osv. Använd gärna dova lite mörka färger i röd och grön om du vill använda de som grund. Denna färg du väljer ska du ha i duk.

Du kan också använda en mönstrad duk med ovan nämnda grund färger.

2. Välj ett eller flera material ex guld, matt, glansigt, sammet osv.

3. Välj en eller flera komplement färger som du tycker passar till grundfärgen.

Dessa färger eller färgen du valt ska du ha på detaljerna, porslinet, servetterna etc

4. Använd för mycket detaljer.

5. Välj en servett som matchar grundfärgen eller är i samma nyans som grundfärgen, ska också matcha övriga färgerna eller vara i en av dem, om man har en omönstrad och enfärgad dukning kan man välja en mer utstående servett.

Tänk på att inte välja för många färger/material och välj de färger och material som matchar med grund färgen annars blir det jobbigt för ögat.


Jag skulle exempelvis välja att bygga upp min dukning genom att titta vad är modernt idag, exempelvis sammet.

Jag skulle börja med en ljusgrå, mörk brun eller vinröd duk.

Ljusgrå stor tallrik, vit liten tallrik och en vit skål.

En vinröd servett med en silver ring runt.

Mittemellan mitten och ändarna av bordet skulle jag placera ut 2 stor ljusstakar eller lyktor (dock inte för stora så man inte ser det andra som sitter runt bordet).

Emellan Ljusstakarna skulle jag även placera ut en stor kvist med granris.
CHRISTMAS TABLE

Likes

Comments