Konsten att göra slut med en vän

Ordet vän har kanske olika betydelse för oss alla. Vissa utav oss kanske har en hel uppsjö av vänner som vi umgås med och vissa utav oss kanske har en handfull. Oavsett mängden vänner fungerar den relationen precis som alla andra. Ett givande och ett tagande. Men ibland blir det där givandet alldeles för mycket och tagandet från den andra blir tydligare och tydligare. Ändå kan det kännas väldigt svårt för många att "göra slut" med de vänner som inte längre bidrar med det som en vän faktiskt ska göra. Man håller liksom kvar i "vännen" trots att man kanske inte borde.

Jag har under min uppväxt inte alltid haft så lätt för just tjejkompisar, jag har haft svårt för att komma överens med många tjejer och har alltid klickat lite bättre med killar. Jag har även haft "vänner" som inte varit så mycket till vänner i många lägen. Det har gjort att jag har blivit väldigt noga med vilka människor jag väljer att umgås med och vilka jag släpper nära.
Vänskapsrelationer är något som vi alla behöver, i stora eller små drag. Men när den där relationen inte längre ger det den brukade göra, då är det dags att säga hejdå. För att umgås med människor som inte ger tillbaka lika mycket som dem får, blir i längden bara utmattande för den personen som hela tiden ger. Det är dock svårt och det är ledsamt att inse att en person som man har hållit väldigt kärt inte längre känner samma sak. Men vänner ska få en att känna precis så som jag känner på bilden ovan - glädje. Vänner ska få en att må bra, dem ska få en att skratta och man ska känna att personen finns där. Oavsett. Och om det försvinner, ja då är det dags att plocka bort den personen från ditt liv.

Att ständigt vara den som ger och ger blir tröttsamt. För varför ska man fortsätta ge om man aldrig får tillbaka? Varför ska man alltid vara den som hör av sig, vara den som bryr sig och värnar om vänskapen om det uppenbarligen inte är lika viktigt för den andra personen? En sådan relation TAR bara energi och det är inte sådan relation man vill leva i (inte jag i alla fall). Jag vill umgås med vänner som ger mig energi, med vänner som genuint vill vara med mig och som faktiskt bryr sig lika mycket om mig som jag gör om dem. Och när eller om man känner att det inte är så längre, då vet man att det är dags att kapa den relationen.

Varför fortsätta lägga tid och energi på en människa som inte verkar fortsätta bry sig om dig? Tid är det dyrbaraste vi har i vårt liv så lägg den tiden på människor som faktiskt förtjänar den. Alla förtjänar vi BRA vänner (förutsatt att vi själva är en bra vän). Så hörrni, var inte rädda för att ta beslutet att sluta umgås med de människorna som bara suger ur all er positiva energi. Var inte rädda för att sluta höra av er till de som aldrig hör av sig till er. Var inte rädda för att göra slut med de där vännerna som inte längre förtjänar din tid.

För vänner så ska få oss att må bra och inget annat<3Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Instagram @elinrubin

Instagram elinrubinInstagram elinrubinInstagram elinrubinInstagram elinrubinInstagram elinrubinInstagram elinrubinInstagram elinrubin

Instagram
@

Instagram
@