Lyxfällan på ingång

Jahapp då var det som det är. Igår under senaste programmet av Lyxfällan som kom ut så visades en snutt av vårt avsnitt som kommer visas nästa vecka.

Jag var mest nervös över hur Victor skulle framstå i detta lilla klipp men det var helt ok. Men jag vill bara grina, för att jag såg så fruktansvärt hemsk ut. Jag har alltid haft ett väldigt dåligt självförtroende, men jag trodde att jag något sånär hade accepterat hur jag ser ut. Men så fel jag hade. Att se mig själv framför kameran bröt verkligen ner mig totalt, jag blir så sjukt ångestfylld och arg, jag vill bara riva bort mitt ansikte.


Medan jag skriver detta så funderar jag varför jag känner ett behov av att dela med mig av det, inte för att jag vill ha sympati, det hjälper inte, har aldrig hjälpt. Kanske för att man behöver förstå att om jag en dag gör en förändring, att jag inte vill dömas för det.

// Elin

  • 7 483 visningar

Gillar

Kommentarer

Johan
,
"Fruktansvärt hemskt ut"???. Sagolikt vacker i min mening! Önskar dig all lycka och välgång i livet 😊
Vera,
Du är jättevacker, hoppas att du inser det snart och att du är snällare mot dig själv. Jag menar det verkligen, dock är utsidan egentligen en väldigt liten del av vad som definierar dig som människa, men jag har själv känt som du gör nu och vet hur svårt det är att acceptera sig själv. Ur ett objektivt perspektiv är du rent utseendemässigt väldigt vacker, så oroa dig inte över det. Du verkar vara väldigt snäll, trevlig och omtänksam, det är ännu mer värdefullt!
www.devote.se/verasuwe
Alina
,
Hejsan! Blev chockad när jag läste att du ville bryta ihop när du såg dig själv. Du är ju sååå himla vacker! Du är superfin. Så slå bort alla sådana tankar! Det är nog enbart du som ser dig själv så. Kram!
Caroline
,
Du är så vacker!
Henrik
,
Hej där! Hittade till din blogg ifrån ett forum som diskuterar Lyxfällan. Om ingen har talat om det för dig tidigare så är det iallafall som så att du ser rent objektivt utseendemässigt bra ut, till och med mycket bra ut. Du har alltså en skev uppfattning om ditt utseende precis som någon som lider av anorexi tror att de är feta trots att de är sjukligt smala så tror du att du är enligt dig själv "fruktansvärt hemsk" när du i själva verket tillhör de 10% vackraste kvinnorna. Du borde skapa en tråd på Familjeliv eller liknande forum och fråga hur snygg du är på skala 1-10 (länka till din blogg för bildreferenser) så kan jag lova att du är 8-10. Kram och hoppas att du inser att du har en skev bild av ditt utseende.
J
,
Du är en tiopoängare! Du ska inte ha någon ångest över hur du ser ut. Varenda kille i det här landet skulle klättra över berg och simma över hav för att få vara med dig!
Anders
,
Du Elin är Otroligt vacker, skulle vilja ge dig ett värdigt och rikt liv. Lämna Shrek, du hittar en bättre kille utanför byn.
Tess
,
Jag känner inte dig, men jag såg programmet på på Viafree. Hamnade här på bloggen för att jag ville se hur det gått för er efteråt. Jag blir så ledsen när jag läser detta. Du är jättesöt. Många tjejer skulle göra vad som helst för att se ut som du. Det är så synd att du går runt och mår dåligt över något som bara finns i ditt huvud, för det är inte sant.
Anton
,
Men snälla vackra Elin, förstå hur vacker och fin och go du är 😊
En som varit med.
,

Hej Elin!

Som kille kan jag intyga att du är väldigt söt, så att du skulle vara ful är ju en uppenbar vanföreställning och har inget med ditt egentliga utseende att göra.

Det du gör är istället att projicerar din upplevelse av att vara värdelös på ditt utseende.

Sen är det bra att fråga sig om en relation handlar om kärlek eller beroende?

Känner man sig värdelös är det lätt att projicera en idealiserad fantasi på sin partner där man inte ser den verkliga personen utan något helt annat.

Och sen tror man att den där underbara fantasin ska laga och fixa en själv. Men laga och fixa sig själv kan man bara göra själv.

Så frågan är varför du känner dig värdelös och var/hur den upplevelsen grundlagts? Den måste komma någonstans ifrån, och handlar oftast om hur man blivit behandlad i barndomen.

Det är där du måste börja. Att endast beklaga dig över ditt utseende är en återvändsgränd.

Så du får sakta börja inse att du är precis lika mycket värd som någon annan. Då kommer du också börja uppskatta ditt utseende och märka att andra också uppskattar det.

Men det går bara om du rätar ut din böjda ryggrad och slutar vika ner dig och vågar stå upp för dig själv samt sätta tydliga gränser.

Du är kanske inte så van vid det. Då har du ju en helt ny värld att upptäcka.

Lycka till!