Hey!

Idag tänkte jag skriva om ett ämne som inte så många känner sig bekväma med att prata om. Rädsla. Rädsla är ämnet för idag. Igår så hördes ett ljud över hela Stockholm. Det ljudet som ska ljuda om något hänt, så som krig osv. Men igår hördes det klockan 22. Vilket gjorde många rädda, bland annat mig. Låg och skakade hela natten och hade svårt att koppla av, klockan halv elva var jag tvungen att åka till en kompis som bor i närheten bara för att jag inte ville vara ensam. Det kändes så jobbigt, att inte ha någon aning om vad som hände. Tills jag tillslut kunde läsa på Aftonbladet att det var ett misstag. Sånt ska inte hända. De som testade larmet ska veta vad de gör. Inte säga hoppsan. Ni skapar en oro och en stor rädsla. Visst detta var ett misstag, men låt det inte hända igen. Det finns tillräckligt med rädslor i denna värld.

Bara för att jag tycker det är viktigt att dela med sig av tankar så kommer jag att göra en lista på saker jag är rädd för och hoppas att ni sen vill dela med er av era rädslor.

1. Döden
2. Sjukhus
3. Att mista en nära/att bli lämnad
4. Mörker
5. Höjder
6. Krocka med en bil
7. Clowner
8. Ormar


Många av dessa saker hör ihop med varandra. Det är ganska många klassiska saker att vara rädd för. Men för mig och många fler känner man sig ensam om att känna vissa saker. Men då måste man komma ihåg att man inte är ensam. Jag tror att det är bra att man pratar om sina rädslor för att andra ska förstå. Så vilka är dina rädslor?

Elinor

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 34 Readers

Likes

Comments

Hey!

Nu på morgonen pratade jag med min mamma om en sak, hur man på ett bra sätt säger att man jobbar med personer med en viss funktionsnedsättning. Mamma berättade om en person som sa att han jobbade på en gruppbostad och kallade de som bor där för autister. Autister är inte ens ett korrekt ord. Man använder inte det. Min bror till exempel, är inte en autist. Han är en person, med en utvecklingsstörning och har autistiska drag. Att inte kunna använda ett korrekt språk när man nästan är 60 år gammal är pinsamt, och det gör mig arg. Jobbar man med detta, så ska man kunna uttrycka sig. Alla ska veta att det heter intellektuellt funktionsnedsättning, utvecklingsstörning, autistiska drag/autism.

Sen berättade jag även för mamma om ett tillfälle för ett par år sen, då det var några unga killar i kanske 13 års ålder, som trodde att ingen hörde som kallade min bror dum i huvudet och utvecklingsstörd. Vilket jag reagerade starkt på och sa ifrån. Sa: min bror är inte dum i huvudet, och han är inte utvecklingsstörd han har en utvecklingsstörning med autistiska drag. Denna kille som hade sagt detta, han blev väldigt tyst och var nog inte beredd att någon skulle sätta honom på plats. Men sånt gör mig så förbannad. Vet du inte vad det heter så var tyst eller fråga! Svårare än så är det inte!

Idag blev det ett ganska argt inlägg men hoppas ni gillar det iaf! Har ni varit med om något som ni reagerat som jag gjorde? Berätta gärna!

Elinor

  • 24 Readers

Likes

Comments

Hey och förlåt!

Har varit riktigt dålig på skriva men lovar att jag ska bli bättre! Har varit ett par stressiga dagar med alla olika saker att göra, men imorgon är det äntligen dags för en vilodag. Ska bli så himla skönt! Gå upp när man känner sig utvilad, göra det man känner för. Blir bra det! Men nu ska jag ta och sova! Ha det fint!

Elinor

  • 43 Readers

Likes

Comments

Hej allihopa!

Idag så har jag varit på språng sen klockan halv elva imorse, först åkte jag och mötte upp Josefin på Ikea, sen när vi både handlat en del och ätit lunch så åkte vi till lägenheten hon har i Täby där tanken är att vi ska bo ihop. Sen så när vi började bli klara där så åkte vi hem till hennes föräldrar som också bor i Täby och hälsade på hennes valp. Har varit med sen början men efter ett par veckor kände jag att jag inte orkade mer. Så då flyttade jag tillbaka till min mamma, men nu är tanken att vi ska bo ihop igen i lägenheten i Täby. Hoppas verkligen att det kommer bli bra denna gång! Hoppas verkligen att vi lyckas få iordning där så det går att bo.


Annars då.. Jo jag tänkte på en sak som jag gärna vill dela med er, det var så att när jag åkte hem i färdtjänsten så bestämde jag mig för att sitta kvar för att sätena som var i den bussen inte fungerar för min rygg. Men iaf, chauffören tänkte att han skulle börja med att sätta bälteshållaren snett framför mig. Vilket inte ger någon effekt alls av vad den faktiskt är till för. Hade lika gärna kunnat åka utan bälte, men jag sa till honom att han måste flytta den snett bakom mig. Vilket han mumlade åt. Men sen sa han att vissa som åker med honom vill ha hållaren framför sig. Men då sa jag att det vill inte jag. Så han måste flytta den. Vilket han tillslut gjorde. Men sen när han skulle spänna fast själva rullstolen så satt han alla band på rullstolen och sen började han rycka den fram och tillbaka, och det kändes som jag skulle ramla, men han påstod att man gjorde så, och då blev jag lite irriterad och berättade att min pappa jobbat som chaufför inom färdtjänsten så jag vet hur man spänner fast en rullstol på rätt sätt. då blev han typ sur och slutade diskutera. Så antar att jag vann diskussionen? Vad har ni varit med om när det kommer till färdtjänsten? Någon historia ni vill dela med er av? Kommentera här nedanför!

Det var allt jag hade för denna gång.

Ha det bra!

Elinor

Likes

Comments

Hej!

Har alla haft en bra midsommar?
Det hade jag! Och även en riktigt bra midsommardag, för att den spenderades med den person som ligger mig närmast hjärtat förutom familjen. Min allra bästa vän Kevin! Vi ses inte så ofta men när vi ses är det som om det var igår vi sågs, vi skrattar och har så himla roligt ihop och med dig kan jag må riktigt bra! Du har funnits där för mig i 11 år och jag vill ha dig vid min sida resten av livet! Jag älskar dig och ingen är som du!

Ja, nog med kärleksförklaring till min bästa vän haha! Så, ja vad ska jag skriva mer idag? Kan berätta att jag skrivit med en person som får mig att bli glad, den personen kom för inte så länge sen in i mitt liv men det känns så bra att prata med denna person. Jag har ingen aning om vart saker kommer leda men jag vet att jag väldigt gärna har kvar denna person vid min sida då jag mår bra av det.

Men mer får ni inte veta fören jag faktiskt vet vad det är ;)

Nu tänker jag sova, imorgon blir det Ikea! Vad ska ni hitta på?

  • 72 Readers

Likes

Comments

Hej allihopa!

Midsommarafton idag, vad hittar ni på?
Här blir det träffa familjen och äta god midsommarmat och så!

Kommer att komma ett bättre inlägg imorgon som inte blir lika flummigt haha!

Elinor

  • 59 Readers

Likes

Comments

Hej allihopa och välkomna!

Idag så har jag bestämt mig för att börja blogga igen, men kommer blogga om hur min dag har varit, positivt och negativt som hänt och mina tankar för dagen. Egentligen tänker jag bara att detta ska vara ett ställe där jag får skriva av mig och där jag inte vill höra att jag tänker fel, för jag kommer skriva om hur JAG tänker och tycker, och är det så att ni tänker och tycker annorlunda så får ni gärna dela med er. Men kom ihåg att detta är min blogg där jag väljer vad jag vill skriva om och vad jag känner. Nu kanske ni tänker "varför skriver hon då inte dagbok?" och svaret är: för någonstans inom mig så vill jag ändå förklara för alla er hur jag känner och tänker.

Hoppas inte ni tycker jag är för hård och otrevlig men är trött på att få höra hur det är jag ska känna och tänka och göra. Jag kör mitt race och ni ert. Blir det bra? Det tycker jag! Så då kör vi!

Mitt första blogginlägg ska handla om......


Kärlek.

Haha ja jag vet supertråkigt men känner att jag vill skriva om det. Har ni någon gång känt känslan att verkligen tycka om någon, men ni väljer att inte ta nästa steg för att ni funderar på vad familj och vänner kommer säga om personen? Den känslan känner jag varje gång jag träffar en ny person, tänker alltid: kommer denna person gå ihop med min familj? Vad kommer mina vänner tycka om denna person? Sen brukar jag tänka: äsch, det som betyder något är väl om jag och personen i fråga gillar varandra? Men.. Sen så återkommer jag alltid till samma fråga igen, kommer personen gå ihop med min familj? Vad kommer mina vänner tycka? Ja, sån är jag, bryr mig hela tiden om vad personer runt mig tycker och jag är såååå trött på att känna så. Orkar inte bry mig längre om vad personer runt mig tycker. Vill jag vara med en person, då tänker jag vara det.

Hur känner ni? Brukar ni vara sån som väljer partner för att ni vill vara med den endast, eller är det även något inom er som tänker på samma sak som jag när ni träffat någon?


Det var allt jag hade för idag, imorgon kommer nästa tanke, och kan avslöja redan nu, det kommer handla om.. Haha trodde ni verkligen att jag skulle skriva det? Håll utkik imorgon så får ni se vad det handlar om!!

Godnatt, nu tänker iallafall jag gå och lägga mig!

Elinor

Likes

Comments