Plant tjuvning och ombindning

Igår tog jag mig ann projektet med att tjuva alla plantor. När man pratar om att tjuva grönsaker så är det främst tomaterna man pratar om. De har en tendens till att skicka ut en massa extra skott längs med sidan av stammen som snor åt sig energi. Tar man bort de små skotten fokuserar plantan på att ge frukt, vilket är målet! En så stor skört som möjligt. Utöver tomaterna tjuvade jag även paprika och chili plantorna för att se om de kan börja fokusera på att skicka ut några blomknoppar. Har man odlat busktomater, har jag för mig att de inte behöver tjuvas eftersom de ska växa ut överallt och bilda en buske.

Helst ska man tjuva plantorna lite hela tiden så att skotten inte hinner växa sig så stora. Jag valde att ha kvar de sidoskott som växt sig så pass stora att det hade börjat komma fram blomknoppar. Jag anser dock att man kan låta en hel del skott sitta kvar för att få en fylligare planta om man ger dem lite extra näring. Men det är ingenting jag har provat och vet inte vilket som fungerar bäst.

När jag ändå höll på, passade jag på att binda om tomaterna. De har vuxit sig så himla höga och en del hängde över det snöre jag bind upp dem med tidigare. Nedan ser ni ett prakt exempel på vad som kan ske om man inte håller koll på och tar hand om sina plantor. Suck. NOTE-TO-SELF fick bli: Bind inte med tunn ståltråd samt bind dem på flera ställen samtidigt.

Efter lite kärlek och ompyssling hoppas jag på att de kommer resa sig ordentligt och sicka många fina blommor!

Före / Efter

Två små mini tomater skymtas!

Gillar

Kommentarer

artibus
artibus,
Åh så fint det blev! Jag håller på i mitt nya växthus hela dagarna, så underbart! <3nouw.com/artibus
elinoreriksson
elinoreriksson,
Tack så mycket! Åh jag förstår det. Jag är så avundsjuk på ditt växthus<3 Kram på dig underbara du! Du är helt fantastisk 😊nouw.com/elinoreriksson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229