Picklad Rödlök

Vad gör man inte när man har två rödlökar liggandes som börjar bli dåliga? Jo, man lägger in dem såklart! Det är ett så himla enkelt sätt att förlänga hållbarheten på något, och det är så himla gott. Picklad rödlök passar ju också perfekt nu till grillsäsongen.

Jag körde på 1-2-3 lagen vilket betyder 1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten. Detta kokas ihop och hälls när den svalnat något över den tunt skurna rödlöken.

Jag använde två rödlökar och 1dl ättika till att göra detta. Glöm inte att destillera burken innan du lägger i något. Det gör du enklast genom att ställa burk och lock i ugnen i 10 minuter på 110 grader.

Den går att äta direkt efter inläggning, men jag tycker den är som godast när det får ta och dra till sig lite och få den här fina färgen.

Gillar

Kommentarer

SimonAndersson
SimonAndersson,
Rödlök är inte så gott för min del haha 😊nouw.com/simonandersson
elinoreriksson
elinoreriksson,
Nej jaha haha! Jag tycker det är super gott!nouw.com/elinoreriksson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229