Måndags förmiddag

Hej på er! Hur har ni det?

Har ni förstått att det redan är november? Jag har inte riktigt greppat det, samtidigt har jag en känsla av att våren kommer snart. Men vintern har ju inte ens varit? Det här året har varit en berg och dal bana och jag har verkligen inte haft chansen till att kunna njuta av vädret och naturen så som jag hade velat. Kanske är det därför jag vill spola framåt och njuta av sol, grönt gräs och underbara sådder. Men en lugn och skön vinter kanske är precis det jag behöver. Vi också, som familj!

Lexa ligger och sover, tvätten ligger i torktumlaren och jag ska ta det lite lugnt. Vi har haft en super bra morgon vi två! Helt underbart att solen kände för att titta fram. När Danne kommer hem från rehab är det dags för mig att åka till jobbet och ta stängningen. Det gör jag med glädje!! Jag ville så gärna jobba idag, jag har inte träffat Mathilda på säkert en månad och jag saknar henne så otroligt mycket. Så några timmar tillsammans blir helt underbart. Chefen ringde vid halv 10 igår... jag hade redan börjat försöka lösa pusslet med att jobba med Lexa. Skönt att det inte behövde bli så haha! Det hade varit heeelt omöjligt. Jag får dock en klump i magen av att de är en man kort. Jag vet hur tufft det kan vara vissa dagar så jag håller tummar och tår för att de inte blir överrösta med folk.

Jag har packat ihop mina kamera grejer och med två väskor känner jag att jag kommer ha tagit med mig alldeles för mycket. Men jag är en sådan som alltid packar för lite så kanske är det för en gångs skull dags att packa mer än nödvändigt. När jag säger att jag packar lite så menar jag plånbok, mobil och laddare när jag åkte på en två dagars tripp till Danmark. Eller en bag (tänk er 80-talets gymbag) med kläder och pryttlar på 8kg plus ryggsäck på en tre veckors lång segling. No joke.

I alla fall, här kommer lite bilder från vår morgon!

Vi började morgonen med detta super goda brödet jag köpte på väg hem från jobbet igår! Tänk att bröd kan vara så gott? Speciellt med nötter eller bär i, i det här brödet är det en massa tranbär. När jag äter sånt här påminns jag alltid om att jag måste sätta igång och baka.

Fick en bild på denna fina fågel i den i stort sätt tomma fågelmataren. Självklart fylldes maten på det första vi gjorde när vi gick ut.

Jag rensade ut den här odlingskragen och satte äntligen ned vitlöken! Det syns haha, lök flarn överallt.

Lexa blev suuuper glad över att få gunga! Hon blev alldeles skrattig och pirrig i magen av farten.

Sedan såg jag det här benet liggandes på tomten! Undra om det är ett gammal hund ben eller hur det kan ha kommit hit.

Jag krattade i ordning lite i landen medan Lexa gungade, det kändes så himla skönt! Krattade bort mossa och jämnade till marken. Jag hällde även ut en av bokashi hinkarna som stått ute på tomten sedan i juni och hällde över en säck med jord. Jag vet att man helst ska gräva ned det i jorden under vintern men det här är väl typ samma sak haha! Jag hittade också ett par potatisar som jag tänkte spara och använda till nästa års sådd!

Det känns alltid så himla bra när jag gjort något på tomten. Även om det bara var lite grann så är ändå de sakerna avbockade!

Gillar

Kommentarer

Emma Engström
Emma Engström,
Så himla underbart det varit att solen velat kika fram idag, härligt! Låter ju tokmysigt 😃 <3nouw.com/emmaengstrom
elinoreriksson
elinoreriksson,
Det var så himla mysigt❤nouw.com/elinoreriksson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229