Lycka är livets medicin

Det finns en helt fantastisk människa på en av de arbetsplatser jag varit på som sprider enormt med glädje omkring sig. Hela hon är en sådan person som jag vill vara. En person som jämt är glad och finner lycka och positivitet i många av de stunder där andra kanske bara sett det negativa. En dag när vi arbetade ihop kollade jag på henne och insåg att jag inte alls kan placera henne i ålder. Om jag ska vara helt ärligt är jag överlag ingen världsmästare på att åldersbestämma människor oavsett ålder men ett något sånär hum brukar ändå finnas. Jag frågade henne lite snällt på mitt lilla sätt, vilket låter precis såhär: "Hej, du, hur gammal är du egentligen?" med ett stort leende på läpparna. När hon svarade att hon var 42 tappade jag bokstavligt talat hakan. Jag hade gissat att hon på sin höjd var 30.

Men vilken ålder hon egentligen är spelar ingen roll. Det är det som kommer efter som satte ett frö hos mig. När jag står där med hakan i golvet frågar hon " Vadårå? Tycker du jag ser ung ut?" "Ja! Vad har du gjort för att lyckas se och vara så ung?" "Jag är lycklig! Det är nog det" fick jag till svar. Och ja, det är nog banne mig det som är livets medicin, att vara lycklig. Min mormor är också en sådan person som är lycklig jämt. Livet har verkligen inte alls varit lätt för henne men i allt så finns det någonting positivt. Allt ifrån "Idag lär jag mig något nytt!" till "Det här var en riktigt kul dag!"

Att vara lycklig tror jag är något som går att öva fram. Visst låter det kanske naivt och ignorant för livet kan verkligen ta en vändning och skita ner sig totalt. Det finns dagar då man vaknar och vill spy på precis allt och alla. Tro mig, jag vet. Men om vi varje dag sätter oss ned och börjar räkna upp de saker som varit positiva och börjar fokusera lite extra på just dem kommer vi med tiden bli lyckligare.

Att omvandla en negativ känsla till en positiv är inte alltid det lättaste. Men för att göra det måste vi bearbeta det som är negativt. Eller mer exakt, den negativa känslan. Att saker går fel och att människor inte alltid gör som man själv tycker, tänker eller vill är omöjligt att stoppa. Men om vi försöker vara lugna i oss själva och ta varje situation som något positivt, som till exempel "Här är en situation jag kan utvecklas och lära mig i" kommer vi dels utvecklas och hjälpa till att skjuta undan det där negativa som ibland kan suga glädjen ur en.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229