Knäckig äppelpaj

Jag älskar pajer, speciellt söta goda pajer med smuldeg på toppen. Så hur mycket godare kan en äppelpaj bli än med en knäckig smuldeg?

Ingredienser

6 äpplen
150 gram smör
1.5 dl socker
3 dl fiberhavregryn (det var det vi hade hemma)
1.5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl ljus sirap
En nypa kanel
Lite citronsaft

Så här gör du

Sätt ugnen på 175 grader.
Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar eller i den form du anser är godast. Häll på lite kanel och blanda runt.
Smält smöret i en kastrull. Blanda socker, gryn, mjöl och bakpulver i en bunke. Häll i sirap, citronsaft och smör när det smält. Blanda degen ordentligt och fördela sedan över äppelbitarna. Sätt sedan in i ugnen i ca 30+ minuter, tills den fått den där gyllene knäckiga ytan. Låt pajen svalna något och servera med glass eller kall vaniljsås!

Gillar

Kommentarer

SimonAndersson
SimonAndersson,
elinoreriksson
elinoreriksson,
Det blev super gott!nouw.com/elinoreriksson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229