BOK TISDAG: Hédi Fried - Skärvor av ett liv

Någonting som jag så smått tänkte börja med då jag vill sporra mig själv till att läsa mer böcker, men också uppmana er till att läsa eller lyssna på fler böcker är "Bok Tisdag". Nej, jag har inte kommit på något roligare namn än så länge - några tips? Det är en liten idé om att jag varje tisdag kommer berätta vad jag läser, hur långt jag har kommit samt ge en liten recension so far. Ni får jätte gärna dela med er om vad ni läser och vad ni tycker så kan vi bilda en liten bokcirkel på tisdagarna. Låter inte det lite mysigt?

Jag vill också tipsa er om NEXTORY som är den app som jag använder mig utav när jag lyssnar på böcker. Jag tycker de har ett otroligt bra utbud av böcker - självklart finns inte allt man vill läsa men jag har aldrig suttit utan något att läsa. I September har jag använt mig av NEXTORY i ett års tid och ser ingen anledning till att inte fortsätta! Jag har lyssnat på Harry Potter serien som passar perfekt nu till hösten men jag har även läst Therese Lindgrens böcker, Clara Henrys, Hungerspelen och en massa mer.

skärvor av ett liv - Hédi fried

Skärvor av ett liv är en bok som alla borde läsa. Som hon själv berättar i början på boken måste man påminnas om det som har varit för att historien inte ska upprepas, som den annars så lätt kan göra. Det handlar alltså om andra världskriget, om förtrycket mot Judarna och om resan till, i och ur koncentrationslägren. Det är en självbiografi och det finns egentligen inte mycket att säga, samtidigt som det inte finns ett slut på saker att säga. Jag kan enkelt förkorta det till att jag många gånger måste stanna upp och påminna mig om att det här är på riktigt. Det är inte en fantasi, det är inte en skönlitterär hemsk roman. Det var verkligheten. En fruktansvärd verklighet som är så ofattbar att det inte går att beskriva. Jag har snart lyssnar klart och jag hoppas att resan nu tar en vändning till bättre.

Vad läser/lyssnar du på för tillfället?

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229