Bilder från dagen

God kväll på er denna onsdags kväll!

Kan ni tänka er att det är Allhelgona imorgon? Jag har aldrig varit dragen till att tända ljus eller för att gå till kyrkogårdar men i år känner jag att det finns en dragningskraft inom mig som vill ta mig dit och tända några ljus för att minnas de som gått bort och minnas mina förfäder som gick på detta jord långt innan mig. Danne kanske vill åka iväg med mig någon kväll i helgen och tända lite ljus! Det hade varit så mysigt. Det är ändå något speciellt med viloplatser, det är så fridfullt och vid den här tiden på året är det fullt av folk. Vilken gemenskap!

Som jag nämnde i morse var marken täckt med snö när jag öppnade ögonen. Även om det var ett tunt lager blev jag påmind om hur vackert det är. Nu är det bara att hoppas på en riktigt vargavinter! Jag vill verkligen införskaffa mig långfärdsskidor och skridskor (stl. 39-40) Någon som har liggandes hemma?

Mina smultronplantor som häromdagen lös så fint i solen!

Sen hösten och den sista skördefesten är här. För den som lever efter naturen och/eller häxans år vet om att det nu firas Samhain som i stort sätt betyder den sista skörden. För resten av befolkningen är det Halloween! Ska ni hitta på något kul i helgen?

Skulle ni vilja se mig göra ett försök till en Halloween sminkning?

Jag gick ut en stund efter frukosten och skördade det sista som var i landet innan det blir tjäle eller innan det blir dåligt. Några enstaka rödbetor, morötter och två chilisar plockades in. Av rödbetorna ska jag försöka göra en (minimal) sats med rödbetssallad till julafton, morötterna ska skivas i tjockare skivor och frysas in och chilin ska läggas på tork. Jag glömde faktiskt bort att jag även plockade in en paprika som ska få mogna till sig inomhus! Nu ligger morötterna och betorna på tork tills imorgon då jag förhoppningsvis hinner göra dem redo för förvaring.

Min vackra outfit bestående utav: Kängor, Dannes förstora mjukisar samt syrrans gamla jacka från 90-talet.

Idag var en sådan dag jag hade kunnat vara ute precis hela dagen. Luften var frisk, solen var så vacker när den sken genom trädgrenarna och det vara bara sådär alldeles underbart. Planen var att jag skulle tömma alla krukor på komposten och plantera ned vitlök i landet. Men jorden hade frusit i många av krukorna så jag väntar med det tills det blir lite varmare, kanske i helgen. Vitlöken kom jag inte alls långt med då Danne ropade att lunchen var färdig när jag tagit upp det sista ur landet.

Efter lunch tog vi det lugnt och myste som familj och kollade på Spirit. Jag tror mamma (dvs jag) är mer intresserad än Lexa haha! Vid eftermiddagen kunde jag inte hålla mig längre, jag behövde gå ut igen! Så jag tog på min mina vackra kläder igen och gick ut för att klyva ved. Nu är det bannemig dags för oss att klyva upp all ved. Jag kanske får be om en familjedag på tomten så att jag kan få fler händer att hjälpa till. Veden är inte till någon nytta oklyvd under en massa snö i vinter.

Jag är så svag i fingrarna så jag orkar inte hålla in knappen för att klyven ska gå igång, så jag använder den här kroken som hjälpmedel!

Jag tycker trä är så himla vackert, just den här klabben blev jag så förtjust i. Trådarna i trät såg så himla tydliga och fina ut. Inte tala om hur insidan glänste i skenet av lyktorna.

Efter två IKEA kassar fyllda med ved passade jag på att fylla på med fågelmat i matarna, de var nästan slut efter bara ett par dagar! Men mycket frö låg på marken haha. Sånt som hör till😊

Brasan är tänd och murstocken är snart varm. Jag är så trött så jag håller på att somna haha! Känner hur jag lutar mer och mer ju tiden går. Nu ska jag ta och dricka upp min kopp med thé och gå och lägga mig.

Godnatt på er! <3

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229