Besvikelsen i kål lådan

Det värsta med att odla, är att man ibland blir så himla besviken. Man är inte ensam om att vilja äta hemodlade godsaker. Tyvärr. En dag när jag kom ut för att titta till mina små skott som jag visste hade kommit upp, så var de inte längre där. Jag har läst om att möss kan tycka kålplantor är goda vilket känns ganska rimligt då de är fint av knipsade och inte ett spår av något större djur. Jahopp, så var det med det! Från 30 plantor till 2. Så kan det gå haha! Vad ska man säga?

Så jag tog saken i mina egna händer igen, för inte tusan tänker jag gå en sommar utan kål. Jag har aldrig varit så förtjust i kål men har jag bestämt mig för att odla det så ska jag banne mig göra det också!

Jag samlade ihop de kål sorter jag hade kvar, det var en hel del. Kålrabbi, grönkål, savoykål, vitkål, spetskål, brysselkål, palmkål och blomkål. Jajamensan, allt som slutar på kål haha! Jag tömde alla fröpåsar i en liten glöggmugg och blandade om, sedan gick jag ned till pallkragarna och delade upp fröerna på tre och kastade ut dem över de tre pallkragar jag redan bestämt mig för att det skulle bli kål odlingar. Så var det med den saken. Jag försöker även öva på att inte odla allt i perfekta rader, så varför då inte kasta ut allt huller om buller och se hur det går. Det finns ändå ingenting i naturen som växer på raka fina rader.

Nu måste jag bara införskaffa kålnät eller fiberduk så att jag kan hålla djur och insekter (och frost) borta från mina plantor.

Gillar

Kommentarer

Anaktra
Anaktra,
Lycka till med omgång 2!
nouw.com/anaktra
elinoreriksson
elinoreriksson,
Tack så mycket! =)
nouw.com/elinoreriksson
carolinalarsson
carolinalarsson,
Jag förodlar alla mina plantor inne. Så hinner dom bli lite kraftigare tills man sätter ut dom. Tråkigt när allt blir förstört. Kika på Sara Bäckmo, hon har en massa filmer på yputube om kål. Lycka till! 😊
nouw.com/carolinalarsson
elinoreriksson
elinoreriksson,
Ja.. jag ska vara lite mer tålmodig och varsam med dem nästa år. Och inte glömma bort att täcka dem! Det ska jag göra! =) Tack så mycket =)
nouw.com/elinoreriksson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229