Hade tänkt skylla frånvaron på borttappat lösenord men insåg när jag väl fick för mig att logga in att det tydligen gick att göra genom Facebook. Måste väl här tillägna ett tack till nissarna på FB som köper upp både det ena och det andra och genom detta minskar antalet lösenord som behöver kommas på. Tyvärr rök ju även min väl genomtänkta ursäkt i och med detta och jag får väl skamset erkänna att jag förträngt denna stackars blogg!

Här nere i Skånelandet rullar allt på i ett sånt där konstigt tempo där man inte riktigt kan bestämma sig för ifall allt går hiskeligt fort eller inte alls. Vi har i alla fall sen senast avslutat ridblocket och gett oss in på unghästblocket för att senare i vår avsluta med körning. Förskoleintroduktionen av småstjärnorna går bra och de beter sig som mönsterelever.

För att återkoppla till dagens överskrift tänkte jag ta upp detta med nudlar. Jag vet inte om jag hatar dom eller älskar dom, en sak som är säker är dock att de har en stadig plats i de flesta hippologstudenters skafferi (läs även hylla där saker pressas in för att nästan få plats!) Det går ju inte att komma ifrån att dom är fruktansvärt tråkiga och att jag bra mycket hellre slängt ihop lite lax med klyftpotatis och någon god sås, men sås tar precis som kärlek, tid! (För alla som inte vet, ett helt bakvänt citat från "I rymden finns inga känslor"). Detta leder oss onekligen in på det fyrkantiga och utåt sett tråkiga lilla paketet med nudlars fördelar. De tar ingen tid!

Fördel 1: Vid användande av vattenkokare tar det minimal tid att koka vattnet och sedan blanda i nudlarna, uppskattadtillagningstid, max 5min.

Fördel 2: Vi alla vet att tuggtid är viktigt, för hästar ska den vara lång, för hippologstudenter i princip obefintlig. I och med den obefintliga tuggtiden beräknas ättiden vara ca 7-10 min (detta avgörs lite av hur mycket du är beredd att bränna dig på tungan).

Fördelarna är få men väger tungt, tack vare denna tidsbesparing hanns det både dammsugas, tvättas, lagas mat och diskas på ca 20-25 min. Och angående matvanorna finns det ingen anledning till oro, De dagar tid finns görs det riktig mat med sallad till. Sjörbjuggen kommer aldrig hinna ifatt mig! ;)

Nu när ni vet allt som behöver vetas angående nudlar säger jag tack och hej för att fortsätta knåpa på en diskussionsuppgift till en av kurserna, bjuder på ett smakprov från uppgiften här nedanför:


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det inträffar inte ofta men idag var helt klart en sån där dag man aldrig skulle klivit upp ur sängen! I vanlig ordning när man pluggat till lite för sent drömdes det om lednära sårskador, träning av aeroba och anaeroba muskler, samt laktatnivåer = en inte allt för utvilad individ som vaknar, trött efter att ha jagat veterinärer och sprungit intervaller i sömnen!
Morgonen fortsatte sedan snabbt utför med osmort lås på cykeln (ja,jag kan ha anat att det var i ett visst behov av kärlek, nej, jag har inte smörjt det). Humörstatus: -1
Efter att med våld fått upp låset skulle dagens hoppbana byggas upp i Stora ridhuset. När alla bommar, hinderstöd och utfyllnader väl var framme fick vi meddelande om att läraren var sjuk. Som de väluppfostrade elever vi är började vi nu släpa tillbaka hindermaterialet. När allt var undanpackat kom beskedet att vi visst skulle hoppa men för annan lärare. Sagt och gjort så bar vi ut och byggde upp igen. Ungefär i det här läget funderade vi på om någon skulle kasta sig fram och ropa "Dolda kameran"..detta inträffade dock inte och tur var väl det. Stackarn hade blivit lynchad!
Humörstatus: -5
Träningen i sig gick bra och tur var väl det så humöret steg något, Yankee skötte sig som det A-barn han är!
Humörstatus: +7
Efter träningen bar det av hemåt för snabblunch och det där sista hetsplugget som ändå bara förvirrar. Lunchen var god även om den bestod av fil och en banan. Inte så att smaklökarna hoppade av glädje men humöret hölls fortfarande uppe!
Humörstatus: Fortfarande +7
Eftersom det idag var dagen med stort T skulle tentan skrivas. Tentor är som bekant aldrig några direkta glädjespridare men det var inte det som gjorde att humöret sjönk i botten. Humörsänkaren idag var lastis! En skilsmässa mellan mig och den förbaskade lastbilen låg idag nära tillhands då han bestämt vägrade starta! Här någonstans går våra åsikter isär eftersom bilar, datorer, tv-apparater och annat tekniskttrams bara ska fungera!
Humörstatus: -8
Humöret sänktes ytterligare efter insläpp av vildsinta kameler i skåneblåsten och en telefon som fick sig ett lerbad!
Humörstatus: -10
Har nu tagit ut all ilska på gymmet och kommer med största sannolikhet rulla ur sängen imorgon, men efter detta samt ett samtal till grymma Alfab samt räddarna i nöden från Suxbox är kvällen och morgondagen räddade!
Humörstatus: +9

Hoppas på bättre flyt imorgon!
Kram!

Likes

Comments

Tentahets innebär för tillfället att jag lyckats hinna med dagens föreläsningar, ridit de som ska ridas, gymmat, tvättat, städat, och gjort matlådor...allt medan jag hetsat och tänkt att jag borde plugga! Knepigt det där, effektivt i och för sig om än inte riktigt som jag hade tänkt!
Gymmet är jag väldigt glad över att vi har härnere på Flyinge, det är ideellt iordningställt och vi får komma och gå som vi vill! Känns skönt att vara på banan igen efter en period där allt har varit lite uppochned! Arg som ett bi är jag som vanligt i början då alla gamla benbrott försöker kompensera och jag mest får fokusera på korrekthet.
Förutom tentan på måndag närmar sig även examinationer i både hopp och dressyr med stormsteg, nästa vecka rids dels hoppträning för Ancan, programridning för Bosse samt terrängträning för J.Jönsson!
Mycket att se framemot!

Avslutningsvis kan jag väl säga att det var underbart att vara hemma en sväng förra helgen och att jag började längta hem ungefär när jag passerade Mjölby! Nästa långledighet är kring nyår som ska firas hos Evvis och Manne, men hoppas på att hinna med att åka upp över en helg bara inna
dess!

Dags att ta tag i pluggandet!

Likes

Comments

Det här med att försöka blogga med någon form av regelbundenhet tycks inte vara min grej! Allt rullar i alla fall på här nere i Skånelandet och det börjar dra ihop sig för Flyinge Indoor!👏 (diverse tentor och examinationer också för den delen men väljer att fokusera på tävlingen)
Idag är en relativt lugn dag, hunnit med dressyrträning och utvecklingssamtal på förmiddagen samt bad av Yankee inför hästbesiktning imorgon. Kvar att göra är lite plugg, sitsträning, ridning av Navarro och till sist packa, för precis som rubriken antyder så kommer jag upp till Östergötland och hälsar på!! Åker direkt efter sista lektionen imorgon och hoppas på att hinna så långt som möjligt innan det blir mörkt. Så torsdag -måndag är jag hemma!
Ett par träningar är inbokade samt kvällshäng hos Hulda på fredagen, vindrickande i valfri mundering/utklädnad hos Karin och Evvis på lördagen och umgås med Clara och hälsa på på Sundsmåla på söndagen.
Med andra ord förbereder jag mig för en toppen långhelg med en förhoppning om att hinna träffa så många nära och kära som möjligt! 

Som ni ser har hösten kommit även till Skåne nu, kan inte säga annat än att det är fruktansvärt mysigt med alla alléer fulla av färgglada löv!

En bild på Robban, min hyresvärds fina häst som jag rider och hjälper till med när hon är bortrest. Härlig häst med mycket gång!

Navarro har haft finbesök av uppfödare Monica i början av veckan, han åker även med hem till Norrköping på mini-weekend imorgon.

Håller tummarna för att slippa träningsvärk efter sitsträningen och ska försöka bli bättre på att uppdatera!

Kram!

Likes

Comments

Efter lunchen idag avhandlades en föreläsning i ämnet "Kost och hälsa", det förekom en hel del prat om vikten av att veta innehållet i det man stoppar i sig, äta regelbundet och planera! Det enda som faktiskt tycks ha fastnat efter 1 1/2h var "det är bättre att äta än att inte äta"! Strålande tyckte vi, åkte hem och tröck mjukmacka med Oboy ( vet att det nämndes i föreläsningen, tveksamt om det var i positivt ordalag) för att sedan bege oss in till Lund för att äta på Max och handla godis 👌
Ett stycke varm tröja har även det inhandlats då hösten anlänt till Skåne. Väldigt vackert så länge man är inomhus, annars upprepas mest icke barnvänliga ramsor när man försöker kratta utanför stallet och allt blåser iväg.
Kan även meddela att vi än så länge är i fasen där det fortfarande skrattas och skämtas om hur svårt det är att cykla i blåsten. Antingen kommer man inte framåt alternativ för mycket åt andra hållet, lovar att rapportera när denna fascination övergått i bitterhet!

I övrigt är Breeders nu över och vi laddar istället upp för Flyinge Indoor, kom hit för att titta på fina hästar och hälsa på mig!

Avslutar med en cliff-hanger om att "samlade citat från hipp-ettorna vol.1" är på G.

Lite bilder från när det bjöds på fint väder, på bilderna är det den häst jag har i skolan, Yankee, e. Cathageno- Prince Mab. Han njuter i fulla drag av sin chabby-chic look innan den ryker på fredag och han blir en välansad individ igen!

Likes

Comments

Det var inte igår! Breeders är i fullgång här nere vilket är mer än trevligt, kommer kännas tomt på söndag när alla börjar rulla hemåt igen. Måste säga att jag saknar groom-livet något enormt! I övrigt rullar dagarna på och varvas med ridning och teori/föreläsningar. Skåne har de senaste dagarna bjudit på underbart höstväder så det är dumt att klaga! Har inte så mycket mer att säga nu, ursäktar mig med att klockan är 03.44 och att jag inte lyckats somna än (osannolik summa får som räknats, vem kom egentligen på att det skulle fungera??) Bättre uppdatering utlovas så fort någon form av inspiration återvänder! Avslutar med en bild från det tidigare nämnda livet som groom 😊

Likes

Comments

Fick höra ett önskemål om att beskriva en dag här på hippologen år 1. Så nedan följer alltså vad som kan försigå en helt vanlig tisdag!

Dagen började ca 05.45 med att studsa upp ur sängen! Skojar! Dagen började mycket riktigt vid kvart i sex men rullade väl snarare tveksamt ur sängen snarare än studsade. Efter denna kraftansträngning gjordes det ett halvhjärtat försök till frukost (macka med mjölk, oerhört innovativt 🙈)

06.10 cyklade jag mot Flyinge för fodring av Wallenberg Norra, Wallenberg Södra och Körstallet. Efter fodringen följde en ganska så ordinär stalltjänst, det mockas, släpps i hagar, sopas osv. När vi var klara med detta cyklade jag vidare till stallet där min pålle står. De som såg mig kan intyga att det såg ut som ett försök att spränga ljudvallen på cykel. Detta hysteriska trampande berodde på att det var 10 min kvar tills nästa lektion när jag cyklade iväg. Min häst hann i alla fall ut i hagen och jag kom i princip i rätt tid till lektionen som handlade om det uppvisningsskick skolhästarna bör visas i och det de dagligen ska ha.

10.30 var jag återigen uppe på cykeln och på väg mot min häst för att mocka och göra mat. (Kan redan nu varna för att tjatet om cyklande inte kommer upphöra då det mest är det jag gör om dagarna!)

Väl tillbaka på Flyinge igen påbörjades lunchstalltjänsten. Även denna ser ut som de flesta stalltjänster med hagbyten m.m. Vidare från stallet och upp till Stora ridhuset där det väntades lunch samtidigt som vi kollade på dagens miniclinic. Dessa miniclinicar kan vara allt från att Gretzer hoppar till fokus på sitsen eller unghästars inlärning.

När clinicen var slut insåg vi att det var 4min kvar till nästa lektion. Denna lektion handlade i sin tur om hoppteori samt att de skriftliga uppgifter vi ska göra under Breeders delades ut. De får ni dock veta mer om vid ett senare tillfälle!
Jag och Lovisa passade sedan på att motionera våra skolhästar. I mitt fall var det alltså Yankee som fick följa med ut och röra på sig ute på galoppbanan.
När hästarna sedan var utsläppta på AG:n igen var det dags att hoppa på cykeln igen för att lite snabbt plocka in Navarro från hagen. Trampade sedan tillbaka till Flyinge igen för avslutande eftermiddagsstalltjänst.
17.15 var vi färdiga och cykeln fick gå dagens sista tur bort till lastbilen som sedan kördes bort för att hämta hästen och åka tillbaka till Flyinge och rida.

Navarro a.k.a. Lilleman fick sedan utstå miljöträning deluxe då det snickras, byggs och körs för fullt inför Breeders nästa vecka. Det blev ett pass där fokus låg på övergångar i mängder!

Slutligen är jag nu hemma efter en sista cykeltur och tänkte hoppa in i duschen för att sedan somna till någon film 👌

Puss och kram på er!

Likes

Comments

Efter en vecka bestående av diverse bestyr med allt från kollapsade bilbatterier till förrymda bankkort har helgen ägnats åt kvalitétstid med flertalet omtyckta två- och fyrbenta individer.

Tydligen gjorde jag inte bort mig helt under fölauktionen då Levin ringde idag och frågade om jag inte kunde vara spotter även under deras auktion på Breeders, så se till att komma och shoppa lite!

Veckan som kommer bör bli en helt vanlig vecka (lugnet före breeders!👏) nr.1@ på att göra listan imorgon är att försöka hitta min cykel som jag troligen parkerat på ett mycket bra ställe!👌


Avslutar detta inlägg med att passa på att skryta över lill-hästen som obekymrat travade vidare när alla lamporna slocknade och det blev becksvart inne på täcktabanan p.g.a. att hans ryttare råkade vara något av en tidsoptimist när timern sattes!

(Insåg nu att det blev rätt osammanhängande..försvarar med att det är söndag och att jag inte är skyldig till den originella styckindelningen utan att appen gjort det helt på egen hand!)

Likes

Comments

Då och då väljer vi att vallfärda till Ica, ofta i grupp. Detta då det känns skrämmande att möta människorna som lever i den värld som existerar utanför Flyinge-bubblan ensam, de luktar gott och ser rena ut, obehagliga typer...
Varje gång vi gör detta förvirras jag över min oförmåga att handla något vettigt, resterande kompanjoner verkar alltid komma ut med en gourmetpåse.
Jag å andra sidan går in med en plan och kommer ut med en påse inte ens Mat-Tina hade kunnat röra ihop något av! Vad detta beror på överstiger mitt förstånd. Har prövat allt, shoppinglista (glöms oftast i bilen), äta innan jag åker och handlar (funkar inte det heller då vi alla vet att det finns en efterrättsmage). Som tur var tog mor min tag i problemet och beordrade att matkuponger till restaurangen skulle införskaffas. Sjörbjuggen hålls med andra ord på avstånd ett tag till!

Puss och kram från en alldeles för skön soffa på Espresso house😘

Likes

Comments

Som rubriken antyder har jag numera två gentlemän i mitt liv, och nej de vet inte om varandras existens, lugnast så! Känner dock att en kort presentation av dom kanske kan vara på sin plats då det trots allt är med dessa två herrar jag spenderar större delen av min vakna tid.

Först ut till presentation blir den nya bekantskapen Yankee. Yankee som är en brun valack, född 2007, e: Cathageno- Prince Mab XX är utsedd till min skolhäst under hösten och tanken är alltså att vi ska kila stadigt ett par veckor framöver! Och får väl ändå säga so far so good, gillar den här pållen skarpt.

Den andra gentlemannen kanske snarare ska benämnas som pojkvasker. Otroligt söt är han i alla fall den där Navarro. Min lilla jordklots favorit tycks ha tagit sig an rollen som skåning med ro och sköter sig exemplariskt (peppar,peppar). Han har slagit på charmen och åtnjuter ständiga kommentarer om hur söt han är. För er som nu inte alls hänger med på vem denna sork är så är detta alltså min egna pålle. Navarro (Lillen, Gangstern, m.m.), en mörkbrun valack som är född 2011 och är e. Sir Oldenburg- Florencio.

Ber i övrigt om ursäkt för den helt obefintliga designen, den kommer så fort jag tar mig tid till att fundera ut hur man gör!

Puss och godnatt från mig och mina grabbar! 😘

Likes

Comments