grupptryck

hej på er finaste hjärtan <333

I dagens inlägg hade vi tänkt att skriva lite om detta med grupptryck, hur man står emot det osv. Har ni några andra förslag på liknande ämnen som ni vill att vi tar upp så är det bara att kommentera det nedanför så kan vi skriva om det i ett kommande inlägg.

Detta med grupptryck förekommer nästan överallt och är vanligt bland dagens ungdomar. Grupptryck förekommer i sammanhang som t.ex fester men också om man bara är med några kompisar. Det kan vara att man försöker få någon annan att röka, dricka osv. Tjatar man på personen som sedan säger nej till en början kan sedan ändra sig på grund av att man helt enkelt inte orkar fortsätta stå emot eller att man får gruppen emot sig och tillslut känner sig tvingad.

Hur står man emot detta med grupptryck då? Jo, det är oftast väldigt svårt att gå på sin egen magkänsla och vad man själv vill när en hel grupp står och tycker motsatsten. Man får helt enkelt försöka stå emot även fast det är väldigt svårt. Känner man att man inte kommer palla trycket så kan man alltid försöka gå därifrån. Försök att så upp för dig själv, du kommer må mycket bättre i efterhand. Visa andra att du vågar gå din egen väg och inte faller för alla andras åsikter.

Klart man är rädd för vad andra ska tycka och tänka om en själv när man inte gör som alla andra. Försök och skit i det, även om det är jävligt svårt. Lita alltid på din egen magkänsla och det du vill. Du ska aldrig göra nåt som du känner dig tvingad till att göra, du ska alltid göra det av egen vilja.

Tänk också på alla konsekvenser som kan uppkomma genom grupptryck. Försök att stå upp för dig själv och dina egna åsikter även om det är svårt. Få inte heller någon annan att göra nåt som du märker att personen inte vill eller känner sig bekväm med.

pussar, E&E

Gillar

Kommentarer