Ur mitt skrivhäfte:

Tors. 15 okt 2015

Vad är målet? Vad är motivationen? Varför gör jag detta?

Superjobbigt idag. Lägenheten faila. Emma berättar om hur viktigt det är att kunna all info. Hela magen vrider sig. Klump i halsen. Klockan är 10 på kvällen. Plugg plugg plugg. "Ni har det i er". Hon tror på oss, mig. En av tre. 140 sökande. Vad har jag gett mig in på? Passar jag? Skrivkramp. Trött. Bränd om axlarna.


​Sitter nu vid havet och ser solen gå upp. Allt är bättre idag, den 17e, 8.00 på morgonen. Ska strax köpa frukost och hämta ut pengar. Lägenheten löste sig. 11 idag kommer Emma och hämtar upp oss och vi flyttar in i en trea, i Los Cristianos, 5min från stranden! Och internet finns där redan! Och igår var jag, Julia, Sofie och finska guiden Omni på en busstur med Päivi som visade hur stoppen ser ut. Hur vi ska göra på varje ställe vi stannar. Antecknade massor, fotade för att komma ihåg hur allt ser ut, åt fisk, mojo rojo, drack vin. Jag tror att allt kommer gå bra. Jag har en del att läsa på men jag börjar inte jobba förän på onsdag. Skriva, läsa fakta varje dag fram tills dess. Detta klarar jag! Att vilja är att kunna.

Hur har ni det hemma? Tell me, jag vill veta!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Privjet! Befinner mig just nu på moskvas flygplats. Det känns som en enda lång korridor, och såklart ska jag ta mig ända längst bort, 25 minuter tar det att gå till gaten! Oh well future me probz. Det är ganska öde här. Kan höra någon restaurangpersonal som skramlar med porslin en bit bort. Det är nog därifrån jag snor mitt wi-fi. Annars så är det rent, gode fräscht, toaletterna luktar klor. What more can you ask for? Heheh, kvällsrim när den är som bäst. Halv två på natten.

Kvällens funderingar: förhoppningar inför dessa jobbmånader.

Roliga kollegor, att jag ska ha tid att få uppleva ön på min fritid, lära mig spanska. Surfa varje söndagmorgon och yoga every damn day. Och att få sol, värme och att jobbet kommer att kännas bra såklart.

Bara jag går in med öppet hjärta, det blir vad jag gör det till, att vilja är att kunna etc.etc. så kommer allt att lösa sig!

Nu ska jag hitta en trevlig avlägsen soffgrupp, borsta tänderna och försöka sova lite. God natt 😙😴

Likes

Comments

Lite pirrigt är det ändå. Befinner mig just nu på Luleå Airport och bordar planet inom tjugo minuter. Då tar jag mig till första stoppet på Arlanda, där jag kommer äta middag och köpa tandborste (det enda jag lyckades glömma! Vad jag vet iaf). Åker sedan vidare till Moskva där jag spenderar natten. Planet ska landa 23.30 och jag flyger inte vidare förän vid 12 dagen efter. 17.25 är jag framme på sista anhalten, Teneriffa. Skönt att jag fått mitt bagae checkat hela vägen så jag slipper dra runt på den hela natten i Moskva. 25kg vägde den också. Ändå bra med tanke på att jag är borta ett halvår! Och såklart så pep det om mig i säkerhetskontrollen här på Kallax..! Jag går fram till kvinnan och hon ber mig att sträcka fram händerna. Sen trycker hon på en knapp på en maskin som står vid öppningen på ett bord och ut kommer, vad som ser ut som ett, litet plåster. Beige och lite knottrigt, ni vet hur ett plåster ser ut. Hon drar det lilla plåstret över mina händer och skosnören. Som om det vore för att rena mig. Det här har jag inte varit med om förr..? Frågade vad sjutton det var bra för, och tydligen för att se ifall jag hade något explosivt ämne på kroppen. "Random" kontroll sa hon. Yeah sure. Ser väl skum ut.

Likes

Comments

Första inlägget alltså. Kastar mig in i bloggvärlden igen efter många om och men. "Jag är ingen skribent, fotar mest bara. Varför ska jag ha en blogg där man förväntas skriva snyggt om händelser i ens liv och lägga upp bilder på mat, selfies och outfits..?" Men så tänkte jag att.. Jag älskar ju mat, selfies och kläder.... Äh varför inte, jag kör! So here we go. Här kommer jag uppdatera om mitt liv, ibland kanske det bara dyker upp bilder och ibland mer text. Ibland flera inlägg om dagen, ibland ett per vecka. Jag vet inte hur jag kommer att uppdatera bloggen, eftersom jag inte vet hur min vardag kommer se ut de kommande 6 månaderna. Jag vet bara att det kommer involvera sol, glädje, nytt folk och långa arbetsdagar. På Teneriffa. Åh herre.

Det här är min dagbok.

Likes

Comments