Idag tog vi en tur till skogen och lät hundarna springa lösa då det var så längesen. Egentligen är det koppeltvång nu men vi fuskade med det idag. Helt plötsligt hör vi som ett skrik bredvid oss i skogen och både jag och Axel tror att det är någon fågel, sen kommer det två rådjursungar i full fart och springer förbi oss! Märta var redan ute på vift så hon hängde efter en bit medan Bamse blev förvirrad över varför vi stod där och Märta var utom synhåll så han sprang runt mig och Axel tills vi kopplade han. Hujedamig, jag trodde Märta skulle bli översprungen.
Mitt i allt detta så råkade Axel, när han slet upp Bamses koppel, kasta ut nyckeln till ena bilen vilket upptäcktes senare under kvällen när jag var på jobb. Så Axel fick ta med sig Bamse på en långpromenad ut i skogen och leta efter den. Helt otroligt men han hittade den där i skogen! Sån jäkla tur!!
Jag hade med mig Märta på kvällens jobbpass och de första som händer är att hon lyckas smita ut genom dörren utan att någon märker, följer med någon i hissen eller tar trapporna ner fem våningar och smiter ut genom porten. Som tur var upptäckte vi det fort och såg henne utanför huset och kunde få in henne. En äventyrlig dag kan man väl säga!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag plockade vi fram cyklarna och provade cykla lite med hundarna. Första gången för båda, Märta var ju så liten förra sommaren så då låg hon i cykelkorgen, haha. Men det gick faktiskt jättebra!
Efter lunch stack vi ut till Birsta och köpte nytt halsband till Bamse (valpkopplet började kännas ganska litet), några andra hundprylar och jag köpte lite nya friluftskläder.
Nu på kvällen började hundkursen (kontakt och vardagslydnad steg 1) som jag ska gå med Märta. Första två träffarna är teori utan hund. Så ikväll blev vi matade med massa fakta och saker att tänka på kring hundens utveckling från födsel till vuxenhund och deras språk. Det var superintressant och givande! Längtar redan efter nästa tillfälle som är om två veckor. Ytterligare en vecka senare är det dags för oss att ta med hundarna, spännande. Ska bli så roligt att äntligen få gå en kurs med Märta.

Likes

Comments

Min Valborg började med jobb 7-16. När jag slutat gjorde vi pizza och efter det stack vi ut och hittade ett ställe att släppa lös hundarna på. De fick härja av sig och söka efter lite godis! Hörde även två smällare och ingen av dom brydde sig om det. Nu sitter vi hemma, Axel ska plugga och jag ska kolla på serier. Mer spännande Valborg än så har inte vi, haha!

Likes

Comments

Hej hallå, det var ett tag sen!
Precis en månad sen faktiskt, kom av mig lite med det här med bloggen... På den här månaden har odjuren börjat gå på dagis då Axel har parktik hela dagarna och jag har börjat på ett nytt, tredje jobb. Vi har har hunnit varit till Bollnäs två vändor, varit till hundparken flera gånger, tränat, lekt och myst. Hundarna har även agerat fotomodeller och i fredags var vi ut till en strand och kikade.

Likes

Comments

Hur söta är dom inte när dom ligger hopflätade och sover såhär? Kan titta på dom i timmar, så himla goa!

Likes

Comments

Idag tyckte jag det var dags att börja löpträna med Märta. Då det var en evighet sen jag var ute och sprang och det var första gången för Märta på asfalt och kopplad så började vi lugnt. Vi startade med en kortare promenad sen joggade vi en liten bit, gick en liten bit, joggade, gick, joggade osv. Märta verkade tycka det var riktigt roligt och tillslut fick vi till det så hon höll sig vid sidan om mig istället för framför, som när vi promenerar. Vi tog en vända fram och tillbaka över Sundsvallsbron vilket är ca 4 km, det var en lagom tur för sen var hon trött!

Likes

Comments

Igår (lördag) tog vi en tur till hundparken där hundarna fick busa av sig lite innan vi åkte till fina Sidsjön för en promenad i solen. Sånt fantastiskt härligt väder!


På kvällen fick Märta följa med mig på jobbet där hon blev uppvaktad och bortskämd av varenda pensionär. Hon skötte sig helt fantastiskt hela kvällen! Hon satt och väntade lugnt och fint medan jag fixade det jag skulle göra, lite förvånad själv över hur duktig hon var.
Efter jag slutat åkte hela lilla familjen iväg på selånger bandy's avslutningsfest, något som blev lite för mycket för en väldigt trött Märta som inte kunde slappna av bland allt folk och tjo och tjim, så jag satt med henne större delen av tiden. Bamse däremot var hellugn och låg och tuggade på sitt ben!

Bilderna är tagna med mobilen och därmed av lite sämre kvalité.

Likes

Comments

​Välkommen till min blogg!
Här kommer jag lägga upp bilder och videoklipp på våra hundar så mycket som jag orkar. Till en början kommer bloggen att vara till för familjen för att de ska få ta del av våran vardag här uppe.

Likes

Comments