Vad har jag för val?

Hittills under den här veckan tycker jag det har varit en liten svacka för mig. Jag vet egentligen inte varför, men det är någonting som gör att jag bara inte känner mig i form och det har verkligen gått upp och ner. Jag har lite svårt att sätta fingret på vad det är, men någonting är det. Jag har väl mina aningar men jag vet ändå inte helt säkert, men mycket har med hela min livssituation att göra.

Det är inte ofta jag brukar bli ledsen, utan jag brukar annars ofta kunna hålla humöret uppe och se positivt på saker. Om inte annat vända det mot det positiva, men det är klart det kommer svackor för oss alla. Men det är ändå inte ofta för min del måste jag nog säga, inte om man tänker på hur pass länge jag ändå har varit sjuk. För om ett år är det 20 år, så det är ett bra tag.

Vad har jag för val?

Det är en fråga jag ställer mig ofta och har gjort genom åren också. För vad ska jag göra? Vad har jag för val än att leva det liv jag gör, och göra mitt bästa? Inget. Det finns ingenting annat än att fortsätta kämpa på och göra sitt bästa för att ta sig igenom det som är jobbigt. Men många gånger har jag också önskat att det fanns något alternativ, jag vet inte vad men någonting. Än att behöva gå igenom allt man genomgått genom åren. För det är en hel del kan jag lova. Samtidigt som jag nu i efterhand är tacksam över det, för det har ju gjort mig till den jag är idag. För man växer verkligen som person genom det man har upplevt och fått kämpa för. Oavsett vad det är för någonting, och det gäller alla människor.
Men visst är det klart jag också har önskat ett x antal gånger att jag hade kunnat kastat in handduken och skitit i allt, speciellt när det varit som jobbigast och känts mest orättvist. Men det går ju som sagt inte, utan man har ju fått det liv man fått. Man kan ju bara försöka göra det bästa med det.

Men det som har frustrerar mig rätt mycket den senaste tiden är att folk som jag har runt omkring mig kan ta semester, sluta eller byta jobb ifrån mitt liv och folks liknande liv som mitt, men vi kan inte det. Utan vi får dras med det 24/7 året om, som det är för alla kroniskt sjuka. Sen finns det inget varken jag/vi eller dem kan göra åt det, men det är ändå på något sätt frustrerande. För vi har inget val. Det enda vi kan göra är vårt bästa och försöka kämpa oss vidare.
Men det är klart vi också bryter ihop ibland, det gör vi alla pga olika anledningar. Och vi måste få tycka att allt är orättvist, förjävligt och jobbigt. För man måste få bryta ihop och få ur sig det jobbiga, innan man kan få nya krafter och börja kämpa på nytt. Så får man göra om och om igen. Det bara är så.

"What dosen´t kill you makes you stronger"

Det är ett citat jag länge tyckt om och som jag tycker passar in på just det här. För allt det jobbiga vi tar oss igenom kommer bara gör oss ännu starkare, så länge det inte tar död på oss. För man växer tillsammans med det man klarar av, och på så sätt känner vi oss också starkare. Speciellt när man tittar tillbaka på det man varit med om och klarat av. Då lovar jag er, att då kommer ni vara stolta över er själva över att ni kämpade på och tog er igenom det! Styrkekramar till alla ni som kämpar där ute.

#tankar #reumatism

Gillar

Kommentarer

Anna
,
Finaste och starkaste människa jag vet. Å tänker på dig o saknar dig hela tiden! Snart får jag krama om dig ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
elinnhellgren
elinnhellgren,
Ååh bästa du! Saknar dig massor. Mängder med kramar till dig ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
nouw.com/elinnhellgren