Uppdatering- Inlagd dag 17

Det har varit väldigt tyst här på bloggen de senaste dagarna och över helgen. Det är pga att jag inte alls har mått bra. Det har rent ut sagt varit en skithelg, så jag hoppas ni har överseende med det. Jag är lite mer aktiv gällande vad som händer och sker på Insta-story för er som vill följa mig mer där, även om jag försöker uppdatera här så ofta jag kan. Min Instagram är @elinnhellgren för er som kika in där. Jag har även gjort en "mapp" under händelser (i profilen på Instagram) där det står "Sjukhusvistelse". Där kan ni se hela förloppet från start om vad som har hänt den senaste tiden, och hur det går för mig under dagarna.

Just nu har det gått 18 dagar sedan själva olyckan på röntgen hände, och 17 dagar sedan jag blev inlagd (fredag den 31/1-20) på ortopeden. För er som inte har följt med helt från början angående varför jag ligger på sjukhus, är det för att jag har råkat ut för en vårdskada på röntgen. Jag var där för att göra en ståenden röntgen av mina knän då mina fötter samtidigt blev klämda mellan golvet och röntgenapparaten. Tyvärr var det min högra fot som fick ta största smällen och som jag dessutom har haft allra mest besvär ifrån, redan innan det här hände.

Det som är ett stort problem just nu är att vi inte får ner svullnaden på den högra foten. Jag är i stort sett sängliggandes, eftersom jag måste ha foten/fötterna i högläge så mycket som det bara går. Jag kan sitta uppe kortare stunder, men då pratar vi kanske max 15 min innan jag måste upp med dem högt igen. Det är som en sprängande känslan i foten. Ibland (eller i stort sett hela tiden) känns det som att man bara skulle vilja sticka hål på foten så svullnaden och trycket kunde få lätta. Jag kan nästan förklara det som att man stasat av foten med ett sånt här band som man har när man tar blodprov, och sen låter man det sitta tills armen är helt bortdomnad. Tillslut så lägger sig den där stickande känsla och blir istället till en sprängande och dunkande känslan istället. Det är lite så det känns, om man ska försöka relatera till någonting.

Styrkan i smärtan varierar beroende på vad jag gör. Om jag t.ex. ska sitter uppe och ska äta, eller går på toa. Hemskt ont gör det i alla fall, för huden blir ibland så pass svullen att den blir alldeles blank och glänser. Vissa stunder ser det nästan ut som att den ska spricka. Den stora blånaden som blev efter smällen har blivit minimalt bättre, men det är sjukt att den fortfarande sitter kvar så pass mycket trots att det ändå gått så lång tid.

Det som är väldigt frustrerande just nu är att det känns som att allting bara står helt stilla. Då syftar jag främst på den högra foten gällande blånaden, värken, svullnaden och den extrema sprängkänslan i foten. Sen tycker jag det är så konstigt att vi inte har nått vändpunkten mot det bättre än. Det är extremt frustrerande, för det har ändå gått nästan 2,5 vecka nu.

Det var en liten uppdatering. Jag tänkte försöka skriva ihop hur helgen har varit i ett separat inlägg, för det var en riktig mardröms-historia.

Ha det så bra tills vi hörs igen, KRAM!

Såhär såg foten ut efter frukosten idag. Inte vacker för fem öre..!

Gillar

Kommentarer

Alexandra
Alexandra ,
Håller verkligen tummarna för att det vänder snart. Det ser ut att göra extremt ont. Krya på dig💕 Kram
elinnhellgren
elinnhellgren,
Tack snälla du! Det hoppas jag med! Ja det är inte alls skönt, och då är det oftast bilder ifrån när jag har haft den i högläge, då den ser lite "bättre" ut.. Kramar till dig 💕💕
nouw.com/elinnhellgren
Casey
Casey,
Du menar fredagen den 31/1 för 31/2 har inte varit ännu 😊 Men hoppas det blir bättre snart. Krya på dig 😊❤️
nouw.com/Casey
elinnhellgren
elinnhellgren,
Oj jag precis, det var så jag mena. Ska ändra det. Tack, det hoppas jag med på! 😊❤️
nouw.com/elinnhellgren
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229