Test av nytt handledsskydd

Inlägget är i samarbete med rehaboteket.se

Jag har ju mycket besvär ifrån min högerhand. Jag var ju och röntgade den förra veckan pga att jag har ont i den, och just nu väntar jag på svar ifrån den. Det är speciellt när jag ska använda handen som det gör ont, och som ni vet så tycker jag verkligen om att rita.
Därför är det tråkigt att det blir lidande pga värken. Men då har det underlättat lite när jag har haft något form av stöd för handen och tummen på mig. Både när jag ska använda handen, men även när jag har ont och vilar den för att verkligen få avlasta den.

Jag har fått prova ett handledsskydd som också har ett extra stöd för tummen. Det är från rehaboteket.se och ni kan se det här. Det är lite av två skydd i ett, och jag måste säga att det var verkligen väldigt skönt. Lätt att reglera och mjukt och skönt utan att det skavde någonstans. Annars kan jag tycka att dem lätt kan skava kring kanterna. Sen var det även rejäla kardborreband som gjorde att det var lätt att få av och på.

Sen har rehaboteket.se inte bara handledsskydd, utan även olika skydd och ortoser för hela kroppen i olika modeller. De har t.ex. skydd och ortoser för knän, armbågar, axlar m.m. Det beror på vad man har för problem. Rehaboteket har även produkter för att förhindra skador, som t.ex. stötdämpande sulor och hållningsvästar.

En sak som jag också tyckte var bra med handledsskyddet var att man kan reglera hur pass mycket stöd man vill ha. Det finns två skenor i handledsskyddet, ett för tummen och ett för handleden. Stödskenorna kan man ta bort om man bara vill ha ett mjukare stöd, och med skenorna blir det väldigt stabilt. Det är bra att man kan variera efter behovet, eftersom man kanske inte alltid vill ha fullt stöd.

Gillar

Kommentarer