#synsintefinnsinte

I fredags fick jag ett brev ifrån Unga Reumatiker som jag är medlem i. Där upplyste dem om att dem ska ha en kampanj nu i oktober då det är Internationella Reumatikerdagen. Den Internationella Reumatikerdagen är den 12 oktober, men dem kommer göra att kampanjen som håller på under hela veckan med start från den 9 oktober. Jag tycker detta är en kampanj med ett viktig budskap att ta upp och sprida vidare, därav att jag delar med mig om det till er.

Kampanjen riktar sig främst till kollektivtrafiken, alltså till medresenärer och personal. Den kommer främst handla om att sprida information och kunskap om att det även finns sjukdomar som inte syns utanpå. För det är inte alltid det syns utanpå vem som t.ex. behöver sitta ner på bussen. För det är nog jobbigt som reumatiker att varje dag behöva kämpa emot smärtan och folks oförståelse gällande det. Därför är det viktigt att sprida detta vidare för att få folks förståelse, istället för att behöva bli ifrågasatt, höra folks suckanden, höjda ögonbryn och fördomar överlag bara för att det inte syns utanpå. Speciellt som barn, ungdom och unga vuxna med en reumatisk sjukdom, men också oavsett ålder.

Så om ni ser en sådan dekal som på bilden, vet ni vad det betyder. Hjälp till och sprid detta vidare så vi kan få mer förståelse.

synsintefinnsinte.se

#synsintefinnsinte #ungareumatiker #reumatism

Gillar

Kommentarer