Lite lugnare gårdag

Hejsan!

Hoppas allt är bra med er! Jag vaknade även idag med världens huvudvärk och nackvärk. Jag vet inte exakt vad det beror på mer än att jag kan gissa att det först var ifrån att jag sydde i söndags, att jag har ritat en del (framförallt igår) och sen tror jag att jag sov lite konstigt med huvudet inatt. Så det kan säkert vara en kombination av allt.

Annars igår hade jag en rätt lugn dag. Första dagen på länge som det var så, även om jag hade saker för mig. Men jag hade inte riktigt alla dem här "det här måste jag göra"-sakerna som hängde över mig.

Sen är det väl saker jag har skapat lite själv kanske, som jag stressar upp mig över. Det kan t.ex. vara det här med att jag måste få gardinerna färdig ut till växthuset så det går lättare att sitta där även när solen skiner, att jag måste plantera ner några tomater som verkligen behövde större kruka, fixa nät till gurkorna ute innan dem blir alltför stora, ja ni förstår nog vad jag menar. Det är saker jag lätt stressar upp mig över, fast det egentligen kanske inte skulle hända så mycket om något tar en dag extra innan det är klart.

Jag försöker träna mig på att stressa ner mig över det genom att ställa mig frågan "vad är det värsta som kan hända om inte det här görs nu?", och oftast är svaret "ingenting" eller "att plantorna kanske dör". Men inget värre än så. Sen kan det ju gälla många fler saker än just trädgårdssaker, men ni förstår vad jag menar.

Men igår var det i alla fall en lugn dag. Det var lite småsaker. Jag hjälpte bl.a. till att göra en röra till Anna som hon skulle ha till middag och bjuda några kollegor på. Det var en ny röra som jag gjorde själv för första gången i förrgår, och den var SÅ god. Det var en röra som man både kan ha till en maträtt (t.ex. grillat) eller på macka. Jag hade det som mackpålägg. Jag kan skriva receptet i ett eget inlägg, för den rekommenderar jag er verkligen att göra.

Annars igår låg jag ute i växthuset en stund och lyssnade på podd samtidigt som jag ritade. Det var himla skönt. Skönt att jag hade lite inspiration igen till att rita. För det har varit lite dåligt på den fronten den senaste tiden. Så det var roligt.

Sen var vi ut på en promenad häromkring där jag bor, lagade mat två gånger, och sen hade jag även en intervju igår eftermiddag. Jag behöver en till vikarie, men det gick bra. Det kändes bra. Så nu ska jag ha intro så får vi se hur det känns.

Det var min gårdag. Jag känner på mig att det kommer bli en rätt lugn dag idag med. Hoppas ni får en fin onsdag, KRAM!

Gillar

Kommentarer