Läkarbesök & injektioner

Hej på er!

Nu har de dem två senaste dagarna blivit två riktigt tidiga mornar. Jag vaknade redan kring kl.05:30 igår och strax före kl.06 idag av att bl.a. ryggen och bröstkorgen värkte efter kortisoninjektionerna.

Jag var till min reumatolog i förrgår på förmiddagen. Det var ett besök där det bl.a. var dags för ledinjektioner, något jag inte är ett särskilt stort fan av även om jag tar dem. Dock tror jag ingen är det. Oavsett så gick det ändå bra, även om det verkligen inte var en rolig stund. Det var så irriterat över ställena han spruta på, vilket jag tycker brukar göra det ännu värre när man ska få dem. Speciellt när han ska köra med nålen som en solfjäder under huden. Tur det ändå går skapligt fort. Men det gör väl säkert extra ont för att jag har gått med det ett bra tag och haft väldigt ont. Sen är det skönt tycker ändå att han brukar spruta med lite bedövning när jag får dem, så det inte är värsta värken på en gång. Utan att det får hålla sig lite bedövat i några timmar innan de sakta kommer. För mig började det släppa där på eftermiddagen, och sen blev det bara sämre under kvällen.

Jag fick kortisoninjektioner på två ställen bak vid ländryggen/bäckenet (SI-lederna). En på vardera sida. Sen blev det fyra injektioner framme vid bröstkorgen/revbensfästena. Två på vardera sida. Det är ett ställe som jag tycker brukar vara ett av dem jobbigare. Men det är just för att det brukar bli som ett sånt tryck över bröstet, vilket gör det nästan svårt att andas. Det blir nästan lite som en panikkänsla, för man vill inte särskilt gärna ta djupa andetag.

Så det var där på eftermiddagen kring middagstid i förrgår som bedövningen riktigt började gå ur, och sen har det bara blivit värre och värre. Jag tycker det brukar vara som värst dem här två närmsta dagarna efteråt, sen brukar det sakta börja vända till det bättre. Så jag hoppas det blir så den här gången med. Sen brukar jag försöka räkna med att det ändå tar en vecka innan det är bra igen, just för att jag inte ska bli besviken om det tar längre tid.

Annars pratade vi en del också om hur läget är nu, mina provsvar osv. Det på foten som jag pratade om i ett tidigare inlägg som jag eventuellt kände skulle behövas sprutas blev inte av. Vi sa att vi avvaktar lite och ser om dem här injektionerna kan hjälpa något. För kanske kan det bli som en systemeffekt, att hela dosen totalt av kortison jag fick i sprutform även kan hjälpa på fler ställen. Det brukar inte hjälpa så på mig, men jag kan ju alltid hoppas.

Annars får vi kolla det lite närmare längre fram. Vi håller tummarna i alla fall för att det ska lindras lite, eftersom det är en större infektionsrisk att spruta foten. Det pga att den är så pass mycket opererad förstod jag det som, och när den ändå är så svullen. För svullnaden kan göra att den bara trycker ut medicinen, och då blir det istället som en öppen ”infart” för bakterier. Något man inte vill såklart. Jag hoppas ni förstår vad jag menar. Det är lite svårt att förklara.

Hoppas ni har en fin fredag, KRAM!

Gillar

Kommentarer

Passionbagareokock
Passionbagareokock,
Hoppas att allt går bra 💞
nouw.com/passionbagareokock
elinnhellgren
elinnhellgren,
Tack så mycket! De gjorde det 💕
nouw.com/elinnhellgren
Evaeliasson
Evaeliasson,
elinnhellgren
elinnhellgren,