Internationella Reumatikerdagen

Idag är det en 12 oktober och det betyder att det är den Internationella reumatikerdagen. Det är en dag då man försöker uppmärksamma dem reumatiska sjukdomarna lite extra. Bl.a. för att öka förståelsen bland människor runtomkring. Det är inte alltid en så lätt sjukdom. Ofta träffar man på just oförståelse bland människor man möter, vilket kan vara väldigt jobbigt och frustrerande. Just det att inte bli trodd. Det pågrund av att det inte alltid syns utanpå, för det är en rätt osynlig sjukdom.

Just därför tycker jag det är viktigt att försöka uppmärksamma den mer för att öka just förståelsen. Det är en svårt kronisk sjukdom i och med att det inte alltid syns utanpå, men inuti kan den göra sig väldigt påmind kan jag lova. För det vore ju toppen om fler visste om vad det innebar, försöker förstå och ha förståelse till sin vän, mamma, bror, mormor eller vem det nu är i sin närhet som är drabbad. För det är nog så jobbigt många gånger att leva med ständig värk och smärta och försöka leva ett så "normalt" liv som möjligt.
För varför ska man då också få kämpa med att inte bli trodd? Med att försöka få folk att förstå. Lösningen måste ju vara att sprida mer kunskap om det så man ökar förståelsen, och det är därför det är viktigt att berätta. Att få information om det.

Ni kan därför också läsa mer om det på bl.a. reumatikerförbundets hemsida , samt prova gör quizet som Unga reumatiker har gjort till sin kampanj nu som är på hemsidan synsintefinnsinte.se. Ni kan även gå in på Unga reumatikers Instagram för att se mer. 

Jag skickar några extra stora styrkekramar till Er som också kämpar varje dag med den här sjukdomen. Ni är grymma som kämpar på! Sen till er som inte är drabbad eller vet så mycket om just reumatiska sjukdomar, försök inte döma folk innan ni vet vad det innebär. Det är nog så jobbigt som det är.

#reumatism #ungareumatiker #synsintefinnsinte

Gillar

Kommentarer