Firande & gurka

Hej på er!

Hoppas allt är bra med er. Idag vaknade jag tidigt av att Zigge bet mig i stortån (på min ondaste fot dessutom..) sådär halv sex imorse. Jag sov nämligen hos min föräldrar inatt. Jag är hos dem i ca ett och ett halvt dygn en gång i månaden, och nu var det en sån helg. Så jag har varit med dem sen middagstid igår.

Igår hade vi en mysig middag och fika här på innergården med familjen, farmor o farfar också kom även vår farbror. Vi hade lite minifirande av Anna, eftersom hon fyllde år i förrgår.

Vi grillade hamburgare, hade pommes frites och massa tillbehör till. Det var himla gott. Sen hade mamma bl.a. gjort en somrig jordgubbstårta till fika. Hon är verkligen kung på det. Jag önska verkligen att jag kunde vara lika duktig som hon på att baka. Sen var det synd att jag inte tålde den. Men jag kommer ihåg från när jag var mindre så var det alltid den jag och Anna önskade att hon skulle göra om det var något speciellt tillfälle som kalas eller något typ av firande då man skulle ha tårta.

Annars idag tog vi det rätt lugnt imorse. Gick upp strax före åtta, åt frukost, satt och tittade lite på katterna när dem hade det skönt ute i sin lilla inhängning. Därefter gick jag och mamma ut och gick en sväng. Vi gick en av våra "vanliga" rundor som vi brukar kalla "runt nybygget", även om det fortfarande inte är så nybyggt längre. Det var skönt i alla fall, för det är väldigt härligt väder idag. Kring 20 grader.

Idag tog jag även min allra första gurka för i år i mitt växthus. Det var en av slanggurkorna. Alltså den sorten som är mer som en "vanlig" gurka som man köper i affären. Dem andra är druvgurkor, och det är mer gurkor som man brukar lägga in. Men den jag tog nu har verkligen vuxit på sig bra dem senaste dagarna. Så det är roligt att det börjar ta sig.

Något som var lite tråkigt var att en av farmors gurkor som också nästan var dags att ta verkar ha blivit stulen natten till igår. För det som var så sjukt var att vi stod och tittade på den bara kvällen innan, och sen dagen efter (alltså igår) när vi skulle kolla på den igen så var den borta. Något som är himla konstigt, för man tycker ju att den inte bara kan gå upp i rök. För ingen av oss här har tagit den, och den hade inte heller ramlat ner eller gömt sig. Jag tycker nästan det är lite läskigt, för det måste ju vara någon som har tagit den. Så nu blir det i alla fall till att bli ännu nogare med att låsa växthusen på kvällen.

Hoppas ni får en fin lördag, KRAM!

Gillar

Kommentarer