Godmorgon

Jag ville mest bara kika in och önska er en fin tisdag! Idag känns det som att det kommer bli rätt fullt upp, men jag tror ändå det kommer bli en bra dag. Jag känner det på mig. Jag måste bara komma igång lite mer för dagen, och sen hoppas jag mitt illamåendet lägger sig lite mer. För just nu är den inte rolig. Den har varit mycket värre de senaste dagarna.

Jag tror mycket hör ihop med att jag har fått svamp i munnen igen. Jag misstänker det i alla fall. Allt tyder på det om jag jämför med när jag har haft det tidigare. Men jag har en tid idag med reuma. Alla telefontider var slut igår när jag ringde, men jag fick en idag. Så vi får se vad dem säger.

Men hoppas ni som sagt får en fin dag, KRAM!

Gillar

Kommentarer

Blandade känslor imorse

Gokväll på er!

Hoppas ni har haft en bra start på denna vecka. Några av er kanske rent av har fått semester. Det var väl med lite blandade känslor som jag vaknade till regn imorse. Hela dagen har inte varit särskilt rolig ledvärksmässigt. Jag har varit så extremt trött, haft mycket värk i kroppen och varit seg. Men jag tror mycket har med att jag är väldigt väderkänslig och påverkas väldigt lätt av vädret. Därav att det inte har varit bästa starten på dagen.

Det var precis som att jag visste att det spöregna utomhus bara jag öppnade ögonen imorse. Jag blev t.o.m. tvungen att sova middag i ca 1,5 timme efter lunch. Jag var så extremt trött och slut, och det gick verkligen inte att komma igång. All energi var slut. Men sen blev det lite bättre efter att jag fick vila.

Sen tror jag det också kommer efter att jag har varit igång en hel del den senaste tiden. Framförallt den senaste veckan. Jag har badat och solat varenda dag, något jag inte är van vid. Bassängträning t.ex. är något jag inte brukar göra varje dag, så det är klart det blir en omställning. För sist var ju i januari jag gjorde det, samt att jag inte heller hade kommit igång med min träning efter att jag fick inflammationerna och kortisoninjektionerna bak där vid SI-lederna (bäckenlederna) och bröstkorgen/revbensfästena för några veckor sedan.

Annars idag blev det en tur till sjukhuset direkt efter frukost idag. Jag var dit för att ta blodprov inför ett läkarsamtal över telefon som jag har imorgon med min endokrinläkare. Jag fick hem ett brev i fredags angående att jag behövde ta prover som i fredags, alternativt senast idag (måndag) och en telefontid imorgon (tisdag) med min läkare.

Så det var bara att åka dit idag för att få det gjort. Det var inte så mycket folk där, så det var skönt. Allt gick också relativt smidigt. De fick sticka om mig en gång, vilket gjorde mig lite förvånad eftersom det var mitt ”rescue” kärl. Det kärlet brukar alltid funka, och speciellt nu när det var ett tag sedan jag blev stucken sist så brukar det inte vara några problem. Men tyvärr funka det inte idag.

Jag vet att det bara kan vara en tillfällighet, men det skrämmer mig lite eftersom jag vet att jag är svårstucken. Och att det har blivit sämre. Jag är nog mest rädd över att det här kärlet också ska börja svika mig. Det som nästan alltid brukar rädda mig. Oftast i alla fall. Men vad ska man göra om det är så, det är inte så mycket jag kan göra. Hon sa att det var alldeles hårt, ärrigt och svårt att komma in i, så det är väl troligtvis pga det som gjorde att det inte gick. Det är ärrigt helt enkelt av alla prover och stick genom åren.

Men nu är proverna tagna i alla fall, så jag hoppas samtalet går bra imorgon. Sen ska jag ha en introduktion imorgon. Det ska bli spännande. Det är alltid lite spännande och nervöst även om jag inte tror det kommer bli några problem. Så det ska mest bli roligt tycker jag. För intervjun kändes väldigt bra i alla fall. Hoppas ni får en bra morgondag, KRAM!

Gillar

Kommentarer

Det gillar lederna

Sol, bad, värme, det är helt klart något min kropp verkligen gillar. Det har jag vetat länge, men det har verkligen märkts tydligt nu den senaste veckan när det varit så fint väder. Framförallt va gott värmen gör för lederna och värken. Det var nästan så jag hade glömt bort det lite.

Jag har mer bara haft ett minne av det i bakhuvudet, än att jag faktiskt kommer ihåg hur det brukar kännas. Det är framförallt när vi varit utomlands som jag har känt av största skillnaden på lederna av värmen och klimatet än här i Sverige. Men den senaste veckan har jag verkligen blivit påmind om hur skönt det är med värme, och hur det är att vara utomlands. Vad underbart det är för kroppen.

Sen är det inte bara skönt, för det är jobbigt med värmen också. Just att det är så kvavt. Då är jag väldigt tacksam över att jag har AC inne så man kan få lite extra svalka när det blir som varmast.

Jag har länge velat åka utomlands för kroppens skulle, men av flera anledningar har det inte blivit så. Det har framförallt varit min sjukdomssituation som många gånger gjort att det inte riktigt har känts läge att åka. Både att det absolut inte har varit läge, och sen att jag helt enkelt har varit för sjuk för att åka iväg. Men efter bara de här dagarna kan jag lova att det ligger högt upp på önskelistan att en dag åka utomlands igen.

Sen vet jag inte om jag någonsin har upplevt en sån här bra sommarvecka i Sverige. Såhär sammanhängande. Inte vad jag minns i alla fall. Och speciellt som inte har haft inslag av kalla vindar, regn eller blåst mellan de fina dagarna.

Hoppas ni får en fin dag! KRAM!

Gillar

Kommentarer