Biotorsdag x2

Igår var jag på bio igen. Då var jag med Sussie. Jag kom på senare att det var prick en vecka sedan jag var där sist, men det är roligt att gå på bio. Speciellt när det är mindre roligt väder. Den här gången såg jag Prästen i paradiset. Den var faktiskt riktigt bra. Jag trodde den skulle vara sådär, men den var bättre än vad jag trodde den skulle vara. Så det var ett plus! Det är synd bara att jag får rätt ont i ryggen av att sitta prick still så länge. Men bara man inte går på den längsta bion så går det ändå rätt bra.

Gillar

Kommentarer

Besöket hos hjärtläkarn

Igår var ju jag till hjärtläkarn på eftermiddagen. Besöket tycker jag gick bra, jag fick svar på det jag undrade över. Vi gick igen mitt resultat ifrån både långtidsregistreringen av EKG:et samt blodtrycksmätningen som jag gick med under 24h. EKG:et såg bra ut, förutom att pulsen var lite hög. Men det har blivit bättre sen vi ökade min hjärtmedicin efter besöket på akuten. Den medicinen sänker pulsen lite, och sen dess har det varit bättre.

Sen kollade vi på resultatet ifrån blodtrycksmätningen och den såg inte lika bra ut. Ungefär 95% av dygnet hade jag för högt blodtryck. Det är i stort sett hela tiden, så nu ska jag få en till medicin som ska sänka blodtrycket. Han trodde nästan att stor del av orsaken till att det är högt beror på reumatismen och min värk. Eftersom mycket av min värk kommer pga reumatismen, och om man har ont så gör det att trycket ökar. Han kunde inte säga säkert att det var det, men eftersom alla tester vi gjort på själva hjärtat ser bra ut så är det inte stor risk att det är något fel på själva hjärtat som orsakar det. Men vilket som så ska jag få börja med en till medicin för hjärtat och sen om en månad ska jag få gå med en blodtrycksmätare i 24h igen, för att se om det har blivit bättre.

Gillar

Kommentarer

Kort info om dagen

Idag på eftermiddagen var jag till sjukhuset. Igen (!!). Det börjar nästan kännas som mitt andra hem nu för tiden, eller jobb för den delen. Bara den här veckan har jag hittills varit där varje dag, och jag tycker det snudd på har gått för långt när taxichaufförerna som jag har åkt sjukresor med (periodvis) börjar ropa och heja efter en, även om det är roligt så känns det som att man har lärt känna dem på fel sätt. Lika med personalen från olika avdelningar och mottagningar. Det är alltid någon jag känner igen och kan heja på.

Strunt samma, idag var jag och träffade min hjärtläkare och sen reumatolog. Båda besöken gick bra och det känns som att jag har fått svar på lite frågor som jag hade. Det kommer bli lite förändringar med medicinerna. Jag fick bl.a. två nya, sen en som jag ska testa sluta med och en jag ska göra ett uppehåll med. Jag berättar mer ingående om dem båda läkarbesöken senare. Och sen efter läkarbesöken var jag till Apoteket och hämtade ut en hel pappkasse med mediciner. Inte roligt men behövligt. Det är sjukt vad beroende man egentligen är på dem små pillren.

Gillar

Kommentarer