Nu flyttar jag

God förmiddag på er!

Hoppas allt är bra med er i regnet! I några dagar nu har jag hållit på och fixat i ordning en helt ny blogg. Det är efter mycket om och men som jag nu har valt att flytta vidare. Det är främst pågrund av att det har varit en hel del strul här, och tillslut fick jag nog. Jag hoppas ni inte har märkt av det alltför mycket, men jag hoppas att det kommer bli ännu bättre nu för både er och mig.

Jag har den här gången inte flyttat med hela min blogg pga att jag vill få lite av en nystart. Men jag kommer successivt flytta med det jag vill ha med och tycker känns viktigt att ni fortfarande kan ta del av.

Ni kommer hädanefter alltså kunna hitta mig på WWW.ELINHELLGREN.COMoch jag hoppas ni vill flytta med mig över dit!

Hopppas ni får en fin lördag trots att vädret inte är det bästa, och att vi syns vidare på elinhellgren.com! KRAM!

Gillar

Kommentarer

En jobbig tid - 1 år sedan

2 juli 2019. För prick ett år sedan var det här dagen då allt hade gått till bristningsgränsen och jag blev inlagd på sjukhuset för att få hjälp med min smärta i benet. Det var efter två veckors kämpande hemma utan att ha fått i stort sett ingen sömn som det tillslut blev nog. Det här var en extremt jobbig tid, som igen av oss egentligen hade en aning om skulle bli 3-4 veckor på sjukhus.

Det började någon dag innan midsommar. Det var en helt vanlig dag då jag var till min fysioterapeut för att träna. Vi höll då på att träna uppresningar från golvet till stående. Alltså hur jag skulle ta mig upp från golvet på enklast vis. Jag hade även börjat gå till henne två gånger i veckan, och vi var kanske inne på tredje veckan med det. Något jag var extremt glad över, eftersom det inte hör till vanligheten att min kropp brukade klara av det. Det vi däremot inte visste då var att jag strax efter det skulle få en extremt jobbig tid framför mig.

Det var under det träningspasset allt började. Det här var den 20 juni 2019. Det sjuka med allting var att jag inte gjorde någonting konstigt. Ingenting som vi inte tidigare hade gjort, och allt hände så plötsligt. Bortsett från nu i efterhand kan jag ju ha mina teorier kring det, men där och då förstod vi ingenting.

Oavsett så var det precis som att det bara small till från ingenstans och jag fick så fruktansvärt ont i mitt underben precis nedanför knät på vänster ben. Det var i en resning som jag tyckte det kändes precis som att någonting brast eller bara högg till något så fruktansvärt inuti benet. Jag började gallskrika och grina och kunde inte röra benet en millimeter utan att jag panikgrät och knappt visste vart jag skulle ta vägen. Det var i skelettet kändes det som.

Jag minns allt som att det skulle vara igår. Det jag inte heller visste då var att jag varken skulle få sova någonting mer än kanske en timme per natt under en två veckors tid tills jag inte orkade mer, och hade blivit helt tömd på energi. Det var då jag blev inlagd med smärtlindrande dropp på avdelningen MAVA på Gävle sjukhus (medicinsk akutvårdsavdelning). Det jag inte heller visste då var att jag skulle bli liggandes där under tre veckors tid. Jag låg inlagd från den 2 juli till den 24 juli 2019.

Det som var så jobbigt då under den här tiden var att ingen visste vad värken berodde på. Varför jag hade så ont, och varför den kom så plötsligt. För jag hade verkligen extremt ont. Det var inte förrän i efterhand som dem kom fram till att jag hade fått ett benmärgsödem i underbenet. Något som jag förstår kan höra ihop med det reumatiska. Men det var något dem inte heller kom fram till förrän några veckor efter att jag hade blivit utskriven ifrån sjukhuset.

Under tidens gång när jag låg inlagd på MAVA var det inte heller bara benet som var ”problemet”, utan det blev även jätteproblem med magen och få till infarter som skulle funka längre än någon dag. Där slutade det med att dem tillslut opererade in en CVK-infart. Det står för central venkateter. Min var även tunnelerad, alltså att ”slangen” var dragen en bit under huden för att minska på infektionsrisken. Men vägen dit var lång.

Jag är glad över att det var då, och att nu är nu. Att det är förbi, för egentligen är det bara en tid jag vill glömma med tanke på att det var så jobbigt smärtmässigt. Sen att vi också hade såna problem med mina kärl. Att infarterna bara slutade fungera och var väldigt svåra att få dit.

Men i år ser jag fram emot en sjukhusfri sommar. Min sjukdomsvistelse för i år är redan gjord (då i februari), så jag ser nu i år fram emot en lång och härlig sommar HEMMA istället!

Gillar

Kommentarer

En blandad tisdag

Det här inlägget skulle ha lagts ut igår, men av någon anledning publicerades det och sen försvann det. Så här kommer det igen..

Gokväll på er!

Just nu ligger jag med datorn i knät och lyssnar på en podd. Jag lyssnar för tillfället på en som heter Hjältarna. Den handlar om civilkurage. Varje avsnitt handlar om olika händelser där personen eller personerna som har varit med och ingripit intervjuas och berättar om händelsen. Den är väldigt intressant och gripande. Ett tips för er som också brukar lyssna på podd ibland!

Idag har jag haft en bra dag även om jag har varit extremt trött och varit fortsatt extra seg i kroppen. På förmiddagen hade jag en introduktion fram till kl.13. Det gick bra och kändes väldigt bra, så det var skönt! Sen efter det åkte jag och Jessica och hämtade ut två paket som hade kommit, och sen vidare till ICA Maxi för att hämta mat. Det var jag och farmor som hade beställt mat ihop igen. Det gick himla fort idag, för det var ingen kö där alls. Så det blev i stort sett bara en tur fram och tillbaka kändes det som.

Det jag hade beställt blev jag väldigt glatt överraskad av att det passade. För det var verkligen en chansning. Jag tänkte att jag kunde visa er vad jag har köpt i ett eget inlägg.

Min lilla kelgris hela kvällen. Han var inte riktigt vän med att konkurrera med datorn. Sen vet jag inte vad det var med han ikväll. Han har varit så extremt kelig sen han kom hit igen efter att ha varit hos mamma och pappa hela eftermiddagen och lekt med deras katter.

Annars idag har jag också varit ute en sväng, och suttit i telefon en hel del. Flera samtal har det blivit. Bland annat pratade jag med min endokrinläkare och en sköterska på reumatologen. Samtalet med båda gick bra, men jag tänkte att jag kan ta det också i ett separat inlägg.

Annars förutom det så har det faktiskt varit en väldigt lugn kväll. Jag har mest bara tagit det lugnt och suttit vid datorn en del. Men nu ska jag ta och göra kväller. Hoppas ni har haft en bra tisdag! KRAM!

Gillar

Kommentarer