2019.....

2019 började inte som jag tänkt mig... men och andra sidan, blir livet någonsin som man tänkt sig? Redan andra dagen kom ett bakslag och nu tänker jag göra så som jag själv hatar att folk gör, att jag säger A men inte B. Men så får de va. Nån gång kommer jag berätta om B men inte nu. Så vi håller oss till A. Som sagt, redan andra dagen sket de sig... och de slutade inte där... det hade varit jordens storm. Vi hade ingen el alls, ingen mottagning på telefonerna. Både jag och Seb hade precis satt våra telefoner på laddning då elen small. De small rätt utanför fönstret. El-ledningen längst vägen föll och ett eldregn flög ner i snön. Tack å lov för snön. Träd rasade över vägarna, på grannhus. Vårt hus klarade sig som tur var. Telefonerna dog rätt snabbt och då satt vi här... i kylan och det blev kolsvart redan vid 15.00. Efter de roade sig barnen med att leka med ficklampor. De klagade förvånansvärt lite faktiskt. Vi lagade mat över vår skorstensfria eldstad. Alltså man fyller bägare med spisbränsle, så tänker man på. Det gjorde att det va någorlunda varmt inomhus.

I 1,5 dygn var elen borta. Precis när vi gett upp och skulle fly fältet så sattes elen igång. Och tur va de för på e18 hade en långtradare vält och låg över alla fyra filer, både norrgående och södergående. Vi hade fått sitta i köer i timmar. Mitt i allt kaos hade jag en tenta hängandes över huvudet. Det var väldigt svårt att koncentrera sig på att plugga till den med tanke på allt som snurrade i huvudet.

Men om vi spolar tillbaka lite till sista dagen på 2018.... VI GIFTE OSS! Dagen började iofs katastrofalt, men slutade så bra. Vi tog sovmorgon hela familjen, därefter åt vi frukost och packade in oss i bilen. Vi skulle hämta en smörgås tårta i Vallentuna centrum. Vi kör på vår kringelikrokväg, i 70 som hastigheten är där. Ut från skogen kommer två hundar från ingenstans. Seb lägger sig på bromsen men vi hinner inte stanna helt. Hundarna drämmer rätt in i bilen. Jag va helst säker på att de skulle varit helt överkörda. Jag blev så rädd och Felicia började störtgråta. Men!! Hundarna sprang därifrån, den ena haltade men inte mer än så. Ägaren kom springandes och bad om ursäkt för att de hade sprungit ut rätt ut i gatan. Han skulle ta dem till veterinären.

På eftermiddagen sen får vi ett sms om att hundarna mådde finfint. Ett mirakel. Bilens sidofront sprack så ni kan ju tänka er vilket mirakel det var att hundarna mådde bra. Blev så lättad.

Klockan två åkte vi ut till Brottbys kyrkruin. Där mötte vi upp våra vittnen/fina vänner, Jack och Hanna, och sedan kom vigselförrättaren. En supergo tjej. Vi alla höll på att frysa fingrarna av oss men det var ändå en väldigt fin stund.

Därefter åkte vi hem allihopa till oss. Värmde oss, åt smörgåstårta och skålade. Fick jättefina glas av Jack och Hanna med våra namn och vigseldatum på.


Det är min pappa som gjort våra otroligt fina vigselringar i vitt guld. Jag ska få stenar i min ring men eftersom vi bestämde oss rätt hastigt för att gifta oss på själva nyårsafton så hann han inte så långt.


När jag skulle välja klänning hade jag rätt stora problem. Jag beställde klänning efter klänning men ingen kändes rätt. Jag vill inte ha för bröllops-aktig då de bara skulle vara vi. Det kändes lite overkill. Men ändå inte en för vanlig klänning. Och jag ville inte att klänningen skulle vara för mycket bal eller brudtärna heller. Så jag skickade tillbaka alla klänningar som kommit hem en efter en.

Tiden började rinna ut så tillslut beställde jag 6 klänningar och hittade två som jag älskade. Men vilken av dem skulle jag välja? Seb gillade den ena bäst och jag gillade den andra bäst. Så det fick helt enkelt bli båda två! Den vita, Sebs favorit, och den silvriga är min favorit.

Hann dock inte ha den silvriga så länge så skulle nån kunna tänka sig och anordna en bal här nu framöver och bjuda mig på så jag kan få använda den lite till för JAG ÄLSKAR DEN!? Nån?


Tentan är nu skriven iallafall. Jag har inte den blekaste hur det gick. Kändes som alla i klassen, inklusive jag, chansade hej vilt på 60% av alla frågor. De har en tendens att formulera frågorna så pass krångligt att en enkel fråga blir sju gånger svårare bara för att de ska krångla till de hela så. Men men. Bara att hålla tummarna. Jag är glad bara jag får ett E för jag orkar inte läsa om allt de där igen. Seb tyckte jag förtjänade en tentapresent så jag beställde hem ett myssätt och en kofta som jag suktat efter länge.

Myssettet kostar 499 kr och koftan 399 kr. Men eftersom det va halva priset så betalade vi bara 449 kr för allt. Woopwoop!


Felicia har även börjat simskola. Det är en sån klass där föräldrar får hänga på. Felicia är extremt blyg så hon ville inte gå själv så det fick bli en sån kurs. Inget mig emot. Jag älskar att bada i pooler och att få umgås med mina barn är det bästa som finns. Men jag kände inte för att busa runt i vattnet med en bikini så jag beställde en baddräkt.

Snygg va? Ja de tyckte jag inte. Meeeen inte på mig. Jag har ju, som ni vet, fött tre barn. Magen är inte superfast om man säger så. Så de där hålen där på sidorna...let´s just say..... it wasn´t pretty. Den åkte tillbaka och jag beställde hem denna istället.

Va lite rädd att jag typ skulle sjunka i poolen pga materialet men det gick finfint. Kändes inte tungt alls och allt satt där de skulle under hela badstunden.


Imorgon skulle vi fått tillbaka provresultatet på tentan men såklart blev det seminariumet inställt. GAD DAMIT. Så vi får glatt vänta tills de bokar in ett nytt seminarium. *muttrar och buttrar*


Hoppas ni haft en bra jul och en bra början på det nya året. Jag har 6 dagar kvar på termin 1 sen är jag klar med första terminen....ooooom jag klarar tentan... time will tell.


Ta vara på varann och ge nån du älskar en kram för man vet aldrig hur länge man får privilegiet att ha dem i sitt liv.

Puss och gos


Meningen med livet

Gillar

Kommentarer

louiseanderssons
louiseanderssons,
ni är så fina 😍 vart va den röd baddräckten ifrån? 😍
nouw.com/louiseanderssons
elinmoooe
elinmoooe,
Från H&m 😘 tack snälla ❤
nouw.com/elinmoooe