Ledig, solig dag

Hallå där! Vilken perfekt dag det ser ut att bli idag. En perfekt utedag var det också i söndags vilket resulterade i lite väl optimistiska barn, vilket i sin tur resulterade i att en viss person vaknade upp med feber i måndags.

Jag: Wilma, kom in nu direkt och lägg på dig kläder!
Wilma: Jag HAAAR ju klääädeer?!?

Sant, på sätt och vis. Att säga något annat vore ju lögn.

Det har alltså blivit en hel del pusslande denna vecka med våra jobb. Jag har bara jobbat kväll och fått slira iväg direkt Robin har visat sig här hemma.

För även om febern bara varade en dag så bärjade Wilma gårdagen med att spy två gånger. Det verkar dock bara ha varit något tillfälligt (troligtvis pga tom mage eftersom hon inte åt något när hon hade feber) för hon har varit helt som vanligt sedan dess. Tur. Det finns några åkommor jag inte vill ha i huset och magsjuka är en av dom, om man säger så.

Idag är jag ledig och vi steg upp klockan 9:20 vilket är sovmorgon med extra allt i våra mått mätt. Eller i Wilmas mått mätt, för att vara exakt. Hon är verkligen en morgonmänniska. Varje morgon är det hon som vaknar först och ganska ofta, eh alltid, får hon lov att ligga och vänta en halvtimme eller mer innan resten av gänget är redo att pallra sig upp. En morgon försökte hon dra upp mig klockan 04:30, varpå jag väste något i stil med: "Int en chans att jag stiger upp nu. He e mitt i natten. Sov!"

En sådan charmig moder är jag. Mitt tips för att undvika tidiga morgnar är alltså helt enkelt att vägra 😎

En positiv grej med att barnen har hängt på hemmaplan hela veckan är vi har hunnit potträna Wilma. Eller ja, pottränad har hon ju varit sedan hon var bebis i princip men nu har vi alltså tränat bort blöjan. Det kändes som hon började bli lite väl bekväm med att uträtta ett och annat behov och sedan förneka det totalt när man frågar, vilket inte är så hälsosamt för huden. Så vi testade att ta bort den helt och hållet i söndags och det har gått bra både dag som natt. Det där med nätterna är ju lite av ett lotteri. Antingen så fungerar det eller så fungerar det icke. Med Selma fick jag stiga upp och tvätta lakan varje natt så där återinförde vi nattblöja ganska kvickt och Wilma istället blev ju torr på natten långt innan hon blev torr på dagen.

Nu ska jag klä på barnen och sedan ska vi gå ut och hjälpa våren på traven lite. Kanske flytta ut kaninerna och picknicka i solen och annat som man gör en ledig, solig dag. Städningen här inne kan känna sig fett bortprioriterad.

  • 6 864 visningar

Gillar

Kommentarer

Tiobarnsmamman
Tiobarnsmamman,
Ha en jättebra kväll😊
nouw.com/tiobarnsmamman