Kvällens investering

Selma har i alla tider varit kvällspigg. Innan ettårsåldern fanns det inte ens på kartan att hon skulle somna innan 23 på kvällen (somnade hon kl 23 var det alltså väldigt lyckosamt). Nu går det, men nattningen tar så gott som alltid en timme eller mer. Trots att hon är trött. Hon kommer bara inte ner i varv. Vi har testat att lägga tidigare, lägga senare, inte lägga alls, väcka tidigare på morgonen och skippa dagsvilan. Det sistnämnda fungerar men då är hon istället trött och lättkränkt tre timmar innan läggning vilket inte känns optimalt. Att lämna henne ensam går inte för sig och alla metoder som innebär att barnet måste gråta sig till sömns går bort i mitt hus.

Ikväll tog nattningen bara 1 timme och 45 minuter. Innan jag gav upp. (Mm..hon är fortfarande vaken). Det sliter på mina nerver vill jag be om att få tala om. Så nu har jag shoppat!!

Har hört massor om denna bok och den lär ska fungera som trolleri på många barn. Den är visserligen från tre år men jag hoppas på underverk. Någon som har testat? Har den fungerat? Berätta, tack!

  • 11 767 visningar

Gillar

Kommentarer

Tove
,
Oj. Låter exakt som vi oss!! Å vår tjej e född i mars sama år som selma. Så ja vill jättegärna hör ho e fungerar!!😀
Elisesmorsa
Elisesmorsa,
Låter jobbigt 😔 hoppas att det kommer fungera 😊👍
nouw.com/elisesmorsa
Janica
,
Ja lider me er, ännu i februari kuna vi lägg en tima på att natt Melvin å precis som ni hadd vi testa på alla knep. Men mitt mått blev fullt, så vi avvänjd M från att bli natta na länger än 10 minuter helt enkelt. I småsmå steg trappa vi ner tiden som vi satt å natta an, å så lämna vi an ensam. Han kuna gnäll till några gånger för att koll om han va riktit ensam men till slut somna an. Nu sjunger å gullas vi me an max 10 minuter å sen lämnar an ensam. Vissa kvällar hör man hur an pratar å grejar på i närmare 45 minuter men oftast somnar han inom 20 minuter. Hoppas ni får lite krafter från nått håll, för he förstör ju verkligen en kväll med tumistid om man måst natt å tröst i timtal :O
J
,
Nämen, låter som vi oss! Int i misstag heller att e sku ta under en tima! Vi har en sånde växa säng åt on så on har liksom möjlighet ti stig opp o rymm iväg, men oftast gör on int e! Men ja brukar ligg i våran säng o låssas sov, tisist somnar noo hon o, men om on e riktit pågång o härjar o på ännu efter att man ha liga där en 45 min brukar mitt tålamod far o då går ja ut ur rume o stänger dören. On blir int lessen utan kommer noo bara ut efter en men då man ha bärd in on tibax ca 10 - 20 gånger så brukar on noo somn! On e envis men ja e envisare, wuhuu!
Sofia
,
Hos oss kunde det också förr ta grymt länge innan storebror somnade. Han härjade å på i sängen och vi sjöng oss hesa. Många rekommenderade olika sömnskolor, men jag är lite emot sånt. Speciellt gråtmetoder. Men efter många kvällar av upprepningar om att han ska hållas i sängen blev det bättre och i december slutade vi sjunga . I samma veva slutade vi också med dagssömnen (han var då ca 2 år och 2 månader) och då märkte vi stor förändring. Från att först ha nattat i en timme på dagen och sen 1-2 h på kvällen började han somna ca 30-45 min efter att lampan släcktes! Underbart! Nu sover han nog dagssömn på dagis och de kvällarna tar det lite längre, men annars tar det bara ca 30 min. Vi läser några sagor och ligger sedan på en madrass bredvid sängen tills han sover.

Det blir nog säkert lättare så småningom! Hoppas boken funkar!