En rolig lek från min barndom

Idag har vi varit på öppningen av nya Jakob Center i Jakobstad.

Det var då banne mig på tiden, tycker jag!Jag minns hur skräckslagen jag blev när jag som 16-åring flyttade till Jeppis och skulle iväg och köpa mig en snygg väska att ha i skolan för att sedan inse att det fanns typ en och en halv "cool" butik att välja och vraka mellan. Halppa Halli räknades INTE dit, även om det senare kom att bli min favoritbutik.

Jag lyckades ju faktiskt hitta en cool väska på Code trots allt, men det var inte det som var grejen nu. Jag tycker iallafall att det är härligt med lite mera liv och action i lilla stan.

Nog om det. Ikväll har jag sysselsatt min familj med en riktig klassiker - strumpmemory. Jag är uppväxt med denna lek. Den går helt enkelt ut på att man under lång tid samlar alla strumpor, som under mystiska omständigheter förlorat sin partner exempelvis i samband med tvätt, i en låda. När man sedan vid något tillfälle känner att måttet är rågat häller man helt sonika ut alla strumpor och låter familjen spela memory.

Det funkar. Selma tyckte det var kul och Robin var helt förundrad över hur mycket "nya" strumpor han fick.

Dom resterande strumporna, som efter att leken är slut fortfarande inte har någon partner, kan antingen sparas i samma låda eller eldas upp. Det är helt valfritt och beror alltid på mammans/lekledarens humör.

Ni kan se det som ett litet torsdagstips från mig till er! Godnatt ❤

Gillar

Kommentarer