Därför ska man bära sina barn

Just nu pågår International Babywearing Week. Och eftersom jag ju gillar att just bära barn så tänkte jag nedan lista VARFÖR det är så bra! Så att ni som inte vet, får veta.


- Först och främst: Närheten och tryggheten. Äldre folk har ju en tendens att ifrågasätta när man plockar upp ett barn som gnyr. "Du ska inte plocka upp henne vid minsta pip, då blir hon bortskämd". Nej Solveig, du har FEEEL. Barn som får sina signaler besvarade är dom tryggaste barnen. Närhet är ett av bebisens basala behov, precis som mat och sömn. Det är således omöjligt att "skämma bort" ett barn med närhet.

- Det stärker anknytningen. En trygg anknytning är en av dom viktigaste faktorerna för att barnet ska kunna bli en trygg och självständig vuxen.

- Ergonomiskt bärande stärker ryggen och nacken på barnet och främjar både motorisk och psykisk utveckling.

- Det kan främja språkutvecklingen eftersom att barn lär sig genom att titta på andra, vilket dom ju automatiskt gör på väldigt nära håll i ett bärdon.

- Det är bra för hälsan. Barn som får vara nära utsöndrar mindre stresshormoner som kan påverka bl.a matsmältningen. Närhet ger också naturlig smärtlindring.

- Och bäst av allt. ALLT DETTA ☝ kan man alltså göra medan man också har händerna fria till annat. Diska, bajsa, ät kex. Vad som helst. Bär man utomhus kan man trava rakt in i skogen utan problem och man slipper harva runt med en bångstyrig vagn samtidigt som man jagar sin tvååring över stock och sten. Frihet!

❤❤

Gillar

Kommentarer

moavictoria
moavictoria,
Så bra anledningar! Jag har själv inte testat att sjala men det måste ju vara riktigt smidigt att ha sin lilla på ryggen ☺️
nouw.com/moavictoria
EricaB
EricaB,
Älskar inlägget och att bära 😊 gilar dock alla Solveigare där ute sådär lagom mycket 😑
nouw.com/ericab