Dadelbollar och en mixer som brann upp

I lördags var jag och Wilma en sväng till butiken. Jag tänkte att jag skulle passa på att köpa godis då Selma inte var med. Med en tvååring kan man nämligen inte smyga. Dom vet. Dom genomskådar med alla sina sinnen.

I alla fall. Väl i butiken fastnade jag i någon slags superfood-hylla och bestämde mig för att göra dadelbollar istället. Yeah baby! Jag kände mig som årets hälsoguru när jag traskade ut ur butiken med mina dadlar och ekologiska kakaopulver denna lördag eftermiddag.

Ungefär såhär gick det till när jag skulle baka dadelbollar:

  • Jag kärnar ur mina dadlar. Lägger dom i min mixer tillsammans med havregryn.
  • Kokar lite kaffe.
  • Börjar mixa.
  • ..
  • Det går visst lite trögt detta.
  • Jag tar en sked och pressar ner smeten för att den riktigt ska komma åt knivbladen. Fyller på med några matskedar av det nybryggda kaffet.
  • Jag mixar. Försöker hjälpa smeten på traven vartefter.
  • Det går sakta framåt. Det ser ju ut som att minst två havregryn har finfördelats där inne.
  • Min mixer börjar visst låta lite uppgiven?
  • Anar små strimmor av rök som slingrar sig upp.
  • Ehm..
  • Jag tillsätter allt kaffe.
  • Oookej, det börjar lukta liiiite suspekt nu.
  • Jag stänger av och rycker ur sladden ur min numera tydligt rykande mixer. Kastar ut den.
  • Slutför mitt bak med hjälp av sax och handknådning. Rekommenderar det inte.
  • Robin och Selma kommer hem. Jag deklarerar att min mixer har brunnit upp och att jag önskar mig en stavmixer i julklapp.
  • Vi testar att sätta igång mixern igen. Den är stendöd.
  • Robin beordrar mig att kasta ut den på gräsmattan.
  • Jag tar honom på orden och kastar ut den på gräsmattan. Skit-mixer.
  • Snipp snapp snut, så var dadelbollsbaket slut!


Kan känna att det var värt det ändå, för dom var ju sååååå goda. (NOOOOOT!). Undrar om jag borde se detta som ett tecken på att jag bör hålla mig till vanliga chokladbollar i framtiden. Jag tror det.


Mmmmmm..visst ser det skitgott ut?

  • 15 208 visningar

Gillar

Kommentarer

Sabina,
Jag innerligt hatar allt som innehåller dadlar! Tål verkligen inte smaken 😟
lesthi.blogspot.se/
Sofia,
Om du bestämmer dig för att prova igen så är mitt tips att lägga dadlarna i blöt ett par timmar innan du mixar. Mycket lättare då! Janina Nylund har haft ett bra recept på dadelbollar på sin blogg!
lillavegekocken.wordpress.com